Ernest Frederic al III-lea, Duce de Saxa-Hildburghausen

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ernest Frederic al III-lea
Date personale
Nume la naștereErnst Frederick Karl
Născut10 iunie 1727(1727-06-10)
Königsberg, Bavaria
Decedat (53 de ani)
Seidingstadt
PărințiErnest Frederic al II-lea, Duce de Saxa-Hildburghausen
Caroline de Erbach-Fürstenau
Frați și suroriPrince Eugene of Saxe-Hildburghausen[*][[Prince Eugene of Saxe-Hildburghausen (Prince of Saxony-Hildburghausen and Danish Lieutenant General (1730-1795))|​]]
Amalie of Saxe-Hildburghausen[*][[Amalie of Saxe-Hildburghausen (Princess of Saxe-Hildburghausen, by marriage, Princess of Hohenlohe-Neuenstein to Oehringen)|​]] Modificați la Wikidata
Căsătorit cuLouise a Danemarcei
Christiane Sophie Charlotte de Brandenburg-Bayreuth
Ernestine de Saxa-Weimar
CopiiPrințesa Juliane
Prințesa Marie
Prințesa Sofia
Prințesa Christine
Frederic
Ocupațiearistocrat[*] Modificați la Wikidata
Apartenență nobiliară
Titluriduce
Familie nobiliarăCasa de Saxa-Hildburghausen
Duce de Saxa-Hildburghausen
Domnie1745–1780
PredecesorErnest Frederic II
SuccesorFrederic, Duce de Saxa-Altenburg

Ernst Frederic al III-lea Karl, Duce de Saxa-Hildburghausen (10 iunie 172723 septembrie 1780) a fost Duce de Saxa-Hildburghausen.

El a fost fiul cel mare al lui Ernest Frederic al II-lea, Duce de Saxa-Hildburghausen și a Caroline de Erbach-Fürstenau. I-a succedat tatălui său ca Duce de Saxa-Hildburghausen când avea numai 18 ani, în 1745; mama lui Ducesa Caroline a acționat ca regentă în numele său până când el a ajuns adult, în 1748.

Ernst Frederic a fost considerat inteligent, talentat, și unul dintre cei mai frumoși prinți ai vremii sale. El și-a donat biblioteca orașului. Cheltuielile sale exagerate au atras atenția asupra situației financiare a țării sale. Împăratul Iosif al II-lea a creat o comisie sub conducerea ducesei Charlotte Amalie de Saxa-Meiningen și a prințului Joseph de Saxa-Hildburghausen, unchiul ducelui, pentru a investiga cererile creditorilor și a ajusta veniturile și cheltuielile pentru anul 1769. Situația financiară a țării a fost atât de dezastruoasă încât durata de 35 ani a acestei comisii nu a putut repara situația complet.

La Palatul Hirschholm, la nord de Copenhaga, la 1 octombrie 1749, Ernst Frederick s-a căsătorit prima dată cu Prințesa Louise a Danemarcei, fiica regelui Christian al VI-lea. Ei au avut o fiică:

  • Fredericka Sophie Juliane Caroline (n. 5 decembrie 1755, Hildburghausen – d. 10 ianuarie 1756, Hildburghausen).

La Palatul Christiansborg, la Copenhaga, la 20 ianuarie 1757, la cinci luni după decesul primei soții, Ernst Frederick s-a căsătorit a doua oară cu Christiane Sophie Charlotte de Brandenburg-Bayreuth. Ei au avut o fiică:

  • Fredericka Sophie Marie Caroline (n. 4 octombrie 1757, Seidingstadt – d. 17 octombrie 1757, Seidingstadt ).

La Bayreuth la 1 iulie 1758, la nouă luni după decesul celei de-a doua soții, Ernst Frederick s-a căsătorit pentru a treia oară cu Ernestine, o fiică a Ducelui Ernst August I de Saxa-Weimar. Ei au avut trei copii: