Sari la conținut

Emil Ivănescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Emil Ivănescu
Date personale
Născut (46 de ani) Modificați la Wikidata
Curtea de Argeș, Argeș, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiearhitect Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materUniversitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu  Modificați la Wikidata

Emil Ivănescu (n. 5 iunie 1978, Curtea de Argeș[1]) este un arhitect român, președinte al Filialei Teritoriale București a Ordinului Arhitecților din România din mai 2018.[2] Înainte de a fi președinte, Emil Ivănescu a fost vicepreședinte al Filialei Teritoriale București a Ordinului Arhitecților din România în perioadele 2010 – 2014 și în 2014 - 2018[1].

În 2004, a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. În 2010, a organizat Anuala de Arhitectură București. În 2012, a câștigat concursul pentru amenajarea Pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția[3][4]. În 2014, a câștigat concursul pentru amenajarea Pavilionului ICR la Bienala de Arhitectură de la Veneția.

În anul 2004 a devenit asistent universitar al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.[1]

În anul 2011 ajunge doctor în arhitectură, cu lucrarea: „Corpul postorganic și arhitectura ambiguității”.[1]

Din anul 2010 este curatorul și organizatorul „Anualei de Arhitectură București”, un eveniment de arhitectură cu scopul de a mediatiza cele mai bune producții de arhitectură din București.[5]

  1. ^ a b c d CV - Emil Ivănescu
  2. ^ „Emil Ivănescu, noul președinte al Ordinului Arhitecților București”. 
  3. ^ Goagea, Constantin. „România la Bienala de la Veneția 2014”. E-zeppelin. https://e-zeppelin.ro/. Accesat în .  Legătură externa în |publisher= (ajutor)
  4. ^ Bruma, Loredana. „România la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2014”. igloo. https://www.igloo.ro/. Accesat în .  Legătură externa în |publisher= (ajutor)
  5. ^ Gabriel Mușat. „Anuala de arhitectură București – interviu cu Emil Ivănescu – artă prin gaura cheii cu Steluța Roșca Stănescu”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe

[modificare | modificare sursă]