Discuție Wikipedia:Comunicate de presă/Arhivă/7 aprilie 2004

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Difuzarea comunicatului

Unde trimitem?

Posibilităţi:

Ce trimitem?

Atunci când contactăm pe cineva (prin email, cel mai probabil) ce le trimitem?

  • un email scurt de introducere care include o legătură spre comunicat?
  • un email HTML cu tot comunicatul frumos formatat?

Probabil prima varianta pentru că HTML poate ieşi urât, mai ales cu diacritice. Alte păreri? Mihai 24 Sep 2003 15:06 (UTC)

În mod normal se poate trimite plain text cu diacritice folosind fie Unicode fie ISO-8859-2; a doua variantă cel puţin ar trebui să meargă cam pe orice platformă din câte ştiu. Însă asta presupune un minim know-how din partea celor care trimit mailul. De pildă eu nu ştiu cum s-ar face asta din Outlook. Din Mozilla de pildă trebuie setat character code din menu-ul View/Character Coding în fereastra "Compose", după care se face pur şi simplu copy/paste din pagină. Nu contează dacă se alege "Unicode" sau "Central European" fiindcă le converteşte Mozilla automat după caz la trimitere. De preferat a doua variantă, cum spuneam mai sus. În tot cazul, pentru cine foloseşte Mozilla, trimiterea plain text aşa cum este descrisă mai sus este ok, se convertesc şi link-urile ca lumea, tocmai am testat. Dacă vrea cineva să vadă cum ar ieşi aşa şi să verifice dacă se văd bine diacriticele în orice MUA, trimiteţi-mi un mail şi vă trimit comunicatul în plain text. --Gutza 24 Sep 2003 17:15 (UTC)
Am făcut şi eu ceva experimente cu diacritice în email. Programul pe care îl folosesc eu pentru citit email în Linux (exmh) se descurcă bine cu "Central European" (ISO-8859-2), însă nu prea înţelege Unicode. Pentru trimis email cu diacritice din Mozilla reţeta dată de Gutza mai sus merge foarte bine. Eu cred că voi trimite comunicatul folosind "Central European". Mihai 25 Sep 2003 01:39 (UTC)

Sincronizare

Când începem să trimitem mesaje ar fi bine ca după fiecare mesaj să bifăm intrarea corespunzătoare din lista de mai sus, ca să nu existe suprapuneri.

E o idee bună în teorie; în practică s-au sugerat şi alte soluţii ;) Civilizat aşa ar fi însă: dacă nu îşi bat capul să citească comunicatul de presă trecând cu ochii peste primele rânduri înseamnă că oricum nu îi interesează. Aşa că hai să facem cum spui tu. Bifarea se va face adăugând un "(X)" înainte de numele sursei de ştiri (mă rog, destinaţiei în cazul ăsta) --Gutza 24 Sep 2003 17:15 (UTC)

Nu am apucat să verific modificările aduse versiunii în engleză în aşa fel încât să sincronizez cele două (am tradus-o destul de demult, vezi istoria paginii, sunt convins că au mai fost modificări pe versiunea în engleză de atunci). Oricând însă este perfectibilă, nu ezitaţi să faceţi modificări, însă în limita păstrării formatului şi sensului versiunii din engleză. Persoană de contact voi fi eu, n-am scris încă datele fiindcă nu ştiam când va fi release-ul şi n-avea rost să-mi stea adresa de mail la harvesting. :) --Gutza 23 Sep 2003 08:45 (UTC)

Am făcut eu unele aduceri la zi ale comunicatului. Principala schimbare este că numărul de articole în engleză nu a fost încă depăşit de numărul de articole în celalte limbi. Mihai 24 Sep 2003 03:06 (UTC)

În plus, ca menţionare, nu trebuie să scriem doar ziarelor şi în general la media care are neapărat legătură cu Internet-ul, ideea este dimpotrivă, să ajungem mai degrabă la persoanele care nu-şi petrec o mare parte din zi pe Internet, cei care fac asta probabil ştiu deja despre Wikipedia. --Gutza 23 Sep 2003 09:04 (UTC)

De acord că ar fi bine să ajungă comunicatul şi la multe persoane care nu vizitează Internet-ul des. Pe de altă parte, experienţa mea este că Wikipedia nu este bine cunoscută nici măcar printre utilizatorii frecvenţi ai Internet-ului. Mihai 24 Sep 2003 03:06 (UTC)

Evident că nu trebuie să ne adresăm exclusiv mediilor care nu au legătură cu informatica: the more, the merrier. :) --Gutza 24 Sep 2003 17:15 (UTC)

Piatra de hotar pentru 5.000 de articole a fost atinsă, începeţi să trimiteţi comunicatul!

Piatra de hotar pentru 5.000 de articole în Wikipedia română a fost atinsă în noaptea dintre marţi şi miercuri, după miezul nopţii. Comunicatul poate fi distribuit oricând începând cu 7 aprilie. --Danutz 7 Apr 2004 14:16 (UTC)