Desperado (formație românească)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Desperado)
Jump to navigation Jump to search

Desperado este o formație de country rock din Romania, care a fost înființată în anul 1998. Membrii trupei sint muzicieni profesioniști și provin din alte formații de succes.

Stil muzical, versuri[modificare | modificare sursă]

Încă de la albumul de debut, intitulat "Promit că nu mai beau", Desperado și-a definit un stil original nu numai datorită muzicii, cât și din cauza textelor pline de umor desprinse din viața de zi cu zi, abordând probleme așa cum sunt: escapade extraconjugale, consumul excesiv de alcool sau diverse comportamente umane.

Albume, realizări muzicale[modificare | modificare sursă]

Primul disc, lansat in 2000, s-a vândut foarte bine și a propulsat grupul Desperado in rândul celor mai cunoscute trupe din Romania. Aceasta s-a întâmplat atât datorită aparițiilor scenice și prestației live deosebit de eficiente cât și datorită lansării unor mari hituri: "Am cazanul meu" și "Bețivan ratat".

După primul album, Desperado devine o prezență constantă pe scenele majore românești dar și în cluburi sau pe TV.

In 2001 apare albumul "Oameni de treabă" care conține superhitul "Lenea". Videoclipul acestei melodii a fost considerat de referință la vremea respectivă și a avut un mare succes, fiind nominalizat la "Premiile Industriei Muzicale Românești". Impactul pe care l-a avut acest album a făcut să crească cererea pentru concerte live ale formației.

Din pricina numărului mare de solicitări, următorul album al trupei apare abia în 2003 și se intituleaza "La fel ca tata". Piesa care dă titlul albumului beneficiază de un videoclip filmat pe un tren de linie îngustă din Maramureș și devine un mare hit. După scurtă vreme, un alt videoclip Desperado, propulsează piesa "Fata de la țară” în topuri.

In 2004, Desperado lansează "Greatest Shits" care conține piesele de top ale trupei împreună cu 3 piese noi.

In 2002, 2006 și 2007 Desperado participă la selectia Eurovision Song Contest. Ultimele 2 participări marchează colaborarea cu interpretul norvegian de origine română Tony Poptamas, fapt care atrage o creștere substanțială de calitate și de box-office. La editia Eurovision România 2007, Desperado și Tony Poptamas s-au clasat pe locul 2..

Deși imprimările s-au terminat în martie 2006, noul disc al trupei, "Răspundem ascultătorilor" este lansat abia în 2007. După mai bine de 4 ani, trupa country-rock Desperado revine cu un nou album, mai matur si mai modern. Albumul conține 11 piese, dintre care 2 au fost prezentate la concursul "Eurovision 2007", având versiune și în limba engleză, invitat special fiind solistul vocal Tony Poptamas. Prezența grupului Desperado la Eurovision 2007 a fost primită foarte bine atât de către public cât și de mass-media. Dintre piesele acestui disc, se menționează piesele ountry "La tăt ni-i greu" și "Unde ai fost" , cele de rock "O femeie ca și-a mea", "Cel mai prost scenariu" sau "Omul simplu" și șlagărele pop-rock "Acceleratul 1932", "Johnny", "California" sau "Mă întorc de unde am pornit".

În anul 2008, Desperado împreună cu Tony Poptamas si Alexandra Ungureanu participă la Festivalul Internațional Cerbul de Aur de la Brașov și reușesc să ajungă pe podium, câștigând "Cerbul de Bronz".

Pe de altă parte, Desperado este un grup frecvent solicitat la manifestări private, party-uri și evenimente de firma, având un bogat repertoriu international. Din acest repertoriu fac parte piese de la Eric Clapton, Eagles și Dire Straits până la James Blunt, Queen și Simply Red.

Membrii formației[modificare | modificare sursă]

  • Sandy Deac, cunoscut și ca "The gun" - vocalist, chitară, keyboards,
  • Laszlo Kovacs, pseudonim, "Indiana Jones" - chitară
  • Calin Pop, pseudonim "Boyzoo" - chitară, vocalist
  • Vlad Spatar - chitară bass, vocalist
  • Ovidiu Cristian, pseudonim, "Chico Mendez" - tobe
  • Ovidiu Buhatel, pseudonim "Yezekill" - manager, inginer de sunet

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri