Centrul de Studii Constantin Noica

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Cercul Constantin Noica)

Cercul Constantin Noica este un cerc de filosofie și literatură care există din anul 2004. Întâlnirile s-au desfășurat inițial la Casa Lovinescu, locul unde s-a ținut „Cenaclul Sburătorul” și unde a locuit celebrul critic literar Eugen Lovinescu.

Din 2012, Cercul Noica este găzduit de către Biblioteca Națională a României din București[1]. În anul 2014, Cercul a dobând personalitate juridică, ca asociație, sub numele de Asociația Centrul de Studii Constantin Noica.[2]

Cercul este dedicat în special studiului scrierilor lui Constantin Noica, dar și ale celor care i-au influențat opera: Kant, Hegel, etc. Însă cercul a devenit în primul rând unul al formării tinerilor în vederea unor performanțe scriitoricești.[3] Conducătorul cercului este Sorin Lavric. Alți membri ai cercului sunt Sorin Popa, [4][5] Dragoș Grusea, [6][7] Paul-Gabriel Sandu,[8] Ana Petrache, Bogdan Duca, Răzvan Andrei, Cătălin Buciumeanu Nicoleta Gavrilă, etc.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.bibnat.ro/Evenimente-culturale-s108-ev282-ro.htm.  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Asociația Centrul de Studii Constantin Noica
  3. ^ http://ziarullumina.ro/noica-si-paradigma-crestina-de-la-dumnezeul-Intrupat-la-dumnezeul-culturii-59572.html.  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  4. ^ Despre feminitate și viciul inteligenței masculine – Romania literara 
  5. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ Prepoziţie şi categorialitate la Kant şi Noica: de la „în – sub – cu” la „întru”. (I), CENTRUL DE STUDII "CONSTANTIN NOICA",  
  8. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]