Muzeul de Științele Naturii din Suceava: Diferență între versiuni

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Conținut șters Conținut adăugat
Linia 25: Linia 25:
==Bibliografie==
==Bibliografie==
* E.I. Emandi, V. Cucu, M. Ceaușu - ''"Ghid de oraș. Suceava"'' (Ed. Sport Turism, București, 1989), p. 99-100
* E.I. Emandi, V. Cucu, M. Ceaușu - ''"Ghid de oraș. Suceava"'' (Ed. Sport Turism, București, 1989), p. 99-100

== Legături externe ==
* [http://www.descoperaromania.eu/obiective_turistice/bucovina/44/muzeul_de_stiintele_naturii_suceava Muzeul de Științele Naturii din Suceava pe DescoperaRomania.eu]


[[Categorie:Clădiri istorice din Suceava]]
[[Categorie:Clădiri istorice din Suceava]]

Versiunea de la 30 iunie 2012 12:17

Muzeul de Științele Naturii din Suceava

Muzeul de Științele Naturii din Suceava este un muzeu organizat între anii 1976-1977 în municipiul Suceava. El funcționează într-o clădire construită la începutul secolului al XIX-lea, în Parcul Central al orașului, pe Str. Ștefan cel Mare nr. 23.

Istoric

Clădirea în care funcționează în prezent Muzeul de Științele Naturii din Suceava a fost construită între anii 1811-1814, având inițial rolul de sediu al Școlii populare (Hauptschule) din Suceava. Aici au funcționat în decursul timpului mai multe instituții de învățământ sucevene. [1]

În anul 1976 imobilul a fost preluat de către Muzeul Județean Suceava, care l-a restaurat. Aici a fost organizat între anii 1976-1977 Muzeul de Științele Naturii. [2] Clădirea a fost restaurată și modernizată între 1992–2000.

Muzeul de Științele Naturii din Suceava cuprinde colecții de mineralogie, petrografie, paleobotanică, paleozoologie, botanică, malacologie, entomologie, ornitologie, mamalogie. Aici există colecții foarte rare în muzeele din țară: gândaci de scoarță, viespi aurii, eșantioane de paleofloră și de flori de mină; herbarul Flora Bucovinei; macro mamifere din pădurile Bucovinei.

Expozițiile prezintă o prezentare a lumii animale și vegetale din județul Suceava, fiind prezentate dioramele: „Turmă de mistreți”, „Ursul brun din Bucovina”, „Boncănitul cerbilor”, „Haită de lupi – iarna ”. [3] De asemenea, există și expoziții temporare de minerale [4], păsări migratoare [5], reptile vii [6] și materiale reciclabile [7].

Imagini

Note

Bibliografie

  • E.I. Emandi, V. Cucu, M. Ceaușu - "Ghid de oraș. Suceava" (Ed. Sport Turism, București, 1989), p. 99-100

Legături externe