Wikipedia:Modul întunecat (gadget)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Wikipedia:Modul întunecat)

Modul întunecat WikimediaUI este un gadget pentru activarea modului întunecat în browserele moderne, bazat pe munca experimentală a membrilor echipei Wikimedia Design, Volker E. și Alex Hollender, cu sprijinul voluntarului MusikAnimal și al altora.

Previzualizează modul întunecat pe pagina principală.

Pentru a-l activa, accesați gadgeturile din preferințe și activați gadgetul „Comutare "modul întunecat": Activează un buton care permite folosirea unei scheme de culori întunecată (cu text alb pe fundal negru)”.

Ar trebui să vedeți acum un comutator „Modul întunecat” în partea de sus a paginilor. Dacă doriți să activați/dezactivați automat modul întunecat pe baza schemei de culori a sistemului dvs., adăugați următoarele pe pagina common.js :

window. wpDarkModeAutoToggle = true;

Pe orice browser modern funcționează, singura excepție fiind Opera Mini, care nu are filter.

Gadgetul are mai multe limitări din cauza felului în care se realizează modul întunecat. Problemele cunoscute sunt:

  • Poate fi lent, mai ales pe pagini mai mari.
  • Imaginile sunt modificate în privința culorilor
  • Emojiurile de pe wiki au culori inversate
  • SVG-urile numai cu text cu fundal transparent pot fi ilizibile (deoarece sunt tratate ca imagini și, prin urmare, nu intră în modul întunecat)
  • Descrierile culorilor din imagini ar putea să nu se potrivească cu culorile imaginilor pentru hărți și/sau grafice.

Cele mai multe probleme se datorează modului în care a fost implementat gadgetul. Mai întâi inversează și schimbă culoarea întregii pagini, apoi încearcă să „anuleze” zonele pe care nu doriți să le inversați, cum ar fi imaginile. Avantajul acestei abordări este că are grijă de modul întunecat peste tot, fără a avea sute și sute de linii de coduri pentru toate colțurile Wikipedia/MediaWiki care au propriul stil. Dezavantajele sunt problemele enumerate.