Format:CodLMI

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Format:Monument istoric)

cod LMI

Documentație
Documentație format
Această documentație este adusă de la pagina Format:CodLMI/doc.

Formatul {{codLMI}} are rolul de a marca aparițiile codurilor LMI în interiorul articolelor despre monumentele respective (dar nu și în alte pagini, de exemplu ale artiștilor ce au realizat monumentul). Formatul trebuie folosit o singură dată pe articol, doar în articolele care nu conțin o infocasetă cu câmp dedicat pentru codul LMI. Pentru mai multe detalii vezi secțiunea #Folosire.

Format de bază

{{codLMI|B-I-A-b-10000}}
{{codLMI|B-I-A-b-10000|text înaintea formatului}}

Parametri

  1. codul LMI marcat
  2. (opțional)textul care să preceadă formatul; dacă nu apare, codul va fi precedat de textul: „cod LMI


Exemple

{{codLMI|B-I-A-b-10000}}

cod LMI B-I-A-b-10000

{{codLMI|B-I-A-b-10000|text descriptiv pentru monumentul}}

text descriptiv pentru monumentul B-I-A-b-10000


Cod fără text: {{codLMI|B-I-A-b-10000|}}

Cod fără text: B-I-A-b-10000

Folosire

Scopul principal pentru care există acest format este pentru procesarea automată a articolelor, de aceea este important ca informațiile să fie cât mai coerente.

Ca regulă generală, formatele ar trebui folosite doar acolo unde nu pot apărea confuzii (de exemplu, dacă relația dintre monument și subiectul articolului e bijectivă):

  • articolul despre monumentul în sine - se folosește {{codLMI}} - o singură dată - dacă nu există un format care să conțină codul (caz în care formatul va fi folosit transparent); în cazul în care în articol există mai multe coduri, {{codLMI}} ar trebui folosit numai pentru codul monumentului sau ansamblului respectiv
  • articolul despre creatorul monumentului - se folosește {{autorCodLMI}} pentru fiecare din monumentele create de persoana respectivă și referite în articol
  • articolul despre persoana reprezentată de monument - depinde. În cazul monumentelor funerare (vezi mai sus), am permis robotului să adauge o legătură către pagina celui decedat, în ideea că foarte rar o să fie un articol despre un mormânt. În cazul general însă, avem articole, ba chiar posibil mai multe despre monumente dedicate aceleiași persoane (Statuia lui Ștefan cel Mare din Chișinău, Statuia lui Ștefan cel Mare din Iași etc.) deci probabil n-ar trebui marcat în niciun fel pentru că nu există acea relație bijectivă.
  • articolul despre localitatea în care se află monumentul - nu trebuie marcat, neexistând o relație injectivă între monumente și localități. În același articol despre localitate pot exista mai multe monumente referite. Eventual am fi putut avea un al treilea format, dar el e inutil, deoarece localitatea e aproape întotdeauna corectă în listă (mă rog, mai sunt greșeli la forma de organizare sau nume, dar foarte foarte rare)
  • articolul despre evenimentul comemorat de monument (ex. Monumentul Eroilor Pompieri din București este citat și în articolul Bătălia din Dealul Spirii) - nu trebuie marcate din același motiv ca la punctul anterior.

Dacă doriți să obțineți același efect vizual în articole în care nu ar trebui folosit formatul, îl puteți substitui: {{subst:codLMI|...}}. Acest lucru are ca efect introducerea rezultatului evaluării formatului în locul respectiv.

Vezi și

Acest format este folosit pentru a indica roboților că articolul curent este despre un monument istoric din România și pentru a introduce o legătură către intrarea corespunzătoare din [[Lista monumentelor istorice din România]].

Parametrii formatului[Gestionează TemplateData]

This template prefers inline formatting of parameters.

ParametruDescriereTipStare
Cod LMI1

Codul monumentului, așa cum apare în listă

Unknownobligatoriu
Prefix2

Textul ce precede codul efectiv

Implicit
[[cod LMI]]
Exemplu
codul
Valoare automată
Unknownopțional