Discuție:Comuna Oarja, Argeș

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Discuție:Oarja, Argeş)
Articolul Comuna Oarja, Argeș este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa C pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.

Începuturi[modificare sursă]

Inceputurile locuiri in aceste locuri sunt relativ recente , le consider in jurul anilor 1820-1830, şi mă bazez pe următoarele date: am citit intr-un anuar al judeţelor Argeş şi Olt referitor la anul 1789, in acest anuar nu apare nici o localitate cu numele Oarja, în schimb apare localitatea Topliţa ce se poate localiza prin toponimia locurilor în zona de nord-vest al comunei Oarja (Topliceni) , actual Rafinaria Piteşti, aşezată pe şoseaua Giurgiu – Piteşti. Alte documente autentice, citite de mine în jurul anilor 1967, documete scrise cu litere chirilice în care se făcea referire la moşia orjenilor cere se învecinează la … cu ….., de aici am reţinut doar comuna Rociu, aceste documente sunt datate în jurul anului 1850. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.194.132.44 (discuție • contribuții).

Toponimia o consider mult mai apropiată de numele dat de locuitorii din comunele alăturate locuitorolor din acest loc pe care cred că i-au numit iniţial "gorjeni" (cei veniţi din Gorj) şi mai tîrziu acesta a devenit orjeni aşa cum apare şi în docomentul emis de conducerea Ţării Româneşti în anul 1852 prin care se stabileau graniţele comunei Oarja. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.194.132.44 (discuție • contribuții).