Discuție:Contele Dracula

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Discuție:Dracula)
Articolul Contele Dracula este un subiect de care se ocupă Proiectul România, o inițiativă de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Probleme in exprimare[modificare sursă]

"În legatură cu ideea, cum că Vlad ar fi fost doar un despot însetat de sânge și care a instituit pentru prima oară, ca măsură punitivă, trasul în țeapă, trebuie facută o precizare. Vlad Tepeș a adoptat doar această metodă de la vărul său bun Ștefan cel Mare, acesta din urma fiind primul care a utilizat și poate inventat acest teribil supliciu. Oricum, despre Stefan cel Mare[...]" - extras din articol.

Este considerentul meu ca exprimarea lasa mult de dorit, in sensul punctului neutru de vedere, acest articol avand mai degraba ideea explicita a apararii domnitorului in cauza. In afara de faptul ca ar fi fost de recomandat a se edita mai degraba despre personajul din nuvela, faptul ca a fost inventat/creat si astfel de optiuni, partea cu legatura cu Tepes putand fi lasata in fundal, si ca totusi, ca roman si ca cineva care a invatat la scoala despre Vlad Tepes si nu despre Vlad Dracul, sunt de acord cu cele scrise mai sus, imi pare ca da senzatia de aparare disperata a personajului din partea editoriului, fapt negativ dpdv a credibilitatii wikipedia. Sugerez mai mult decat "chemarea unui expert", ci mai degraba modificarea acelor afirmatii pentru a parea intr-un mod obiectiv, impartial, detasat. --Lurker 30 septembrie 2007 01:48 (EEST)

Problema e mai degraba de acuratete decat de PDVN, este cert ca supliciul era teribil si este adevarat ca Stefan cel Mare l-a folosit, Constantin Rezachevici are un articol pe tema asta (cred ca se poate gasi si pe internet) dar e putin probabil ca Vlad Tepes sa se fi inspirat de la Stefan. Cat despre "inventator" acesta in mod sigur nu este Stefan, tragerea in teapa era folosita in Orientul apropiat din timpuri mult mai vechi. Plinul cel tanar 3 octombrie 2007 18:18 (EEST)Răspunde

Un fișier de la Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere rapidă[modificare sursă]

Următorul fișier de la Wikimedia Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere rapidă:

Puteți vedea motivul ștergerii în pagina de descriere de mai sus. —Community Tech bot (discuție) 9 februarie 2023 08:57 (EET)Răspunde