FBI Assistant Director Kendall

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Directorul adjunct FBI Kendall)

Directorul Adjunct Kendall este un personaj fictiv din serialul Alias, jucat de Terry O'Quinn.

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

A apărut prima dată în primul sezon ca fiind șeful unui tribunal FBI, adus din Washington pentru a o interoga pe Sydney Bristow. Aceasta a fost arestată pentru că se credea că profeția unui profet din secolul al XV-lea Milo Rambaldi se referă la ea și că aceasta va pune în pericol siguranț națională a Statelor Unite. Kendall o interogheză despre fiecare aspect a vieții ei, până când aceasta evadează din custodia FBI.

Kendall a reapărut apoi în al doilea sezon, luând comanda asupra unui centru de detenție al FBI/CIA-ului, lucrând pentru a distruge Alianța celor Doisprezece și celula SD-6, tot în aceată perioadă Irina Derevko s-a predat la CIA.

În timpul celor doi ani când Sydney a lipsit, Kendall a fost înlocuit de Marcus Dixon. A mai apărut pe la mijlocul sezonului 3, când a răpit-o pe Sydney pentru a-i povesti adevărul despre ce s-a întâmplat cu ea în cei doi ani pe care nu și-i putea aminti. I-a mai spus că nu a fost niciodată directorul adjunct al FBI-ului așa cum pretindea, ci că a fost întotodeauna afiliat cu Departamentul de Cercetări Speciale (DCS), care își avea baza în Nevada. O informează despre Proiectul Gaura Neagră, care conținea tot ceea ce a strâns guvernul Stelor Unite despre Rambaldi. Acest episod reprezintă ultima apariția a lui Kendall în serial.