Sari la conținut

SD Compostela

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
SD Compostela
Informații generale
Data fondării  Modificați la Wikidata
Culori 
StadionEstadio Multiusos de San Lázaro  Modificați la Wikidata
(16,666 de locuri)
CampionatSegunda Federación[*][[Segunda Federación (Fourth tier of Spanish men's football league)|​]]  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Sociedad Deportiva Compostela este o echipă de fotbal spaniolă cu sediul în Santiago de Compostela, în comunitatea autonomă din Galicia. Fondată la 1 iulie 1928 de Ramón Castromil Casal, joacă jocuri acasă la Estadio Multiusos de San Lázaro. Echipa a dat faliment în 2006, dar principiile au fost reorganizate ca SD Compostela pentru a juca în 1962 și în 2004. Jucă în Segunda División B - Grupa 1.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Fondată în 1928, Compostela a petrecut cea mai bună parte a acesteia și următoarele decenii jucând fotbal profesionist. La 28 octombrie 1962, nou-înființata SD Compostela a fuzionat cu Clubul Arenal. Deceniul anilor 1970 a fost neregulat. Echipa a jucat în Tercera División, în categoria regională și în noua Segunda División B. Prima promovare la o etapă seminațională a avut loc în 1977 cu o promovare în Segunda División B (Grupa 1), care a durat doar un sezon; Compos a fost promovat din nou în 1980, de această dată cu o durată de șase ani.

Retragerea în 1986 a fost exacerbată de controversa din afara terenului în legătură cu acțiunile președintelui de atunci Francisco Steppe. El s-a retras sub acuzațiile de a primi plăți pentru aruncarea unui joc împotriva Pontevedra CF, ceea ce ar asigura menținerea opoziției în categorie. La sfârșitul anilor 1980, clubul a cunoscut o restructurare semnificativă atât a nivelului consiliului de administrație, cât și al nivelului de conducere, iar în 1990 Compostela a recâștigat statutul de nivel al treilea.

Următoarea campanie ar trebui să demonstreze că clubul a avut cel mai mare succes de până acum. La 23 iunie 1991, o capacitate de 8.000 la golul Estadio Municipal Santa Isabel de la Juanito și Ochoa (doi) a înregistrat o victorie cu 3-1 în meciul final din play-off împotriva CD Badajoz, pentru prima Segunda División vreodată. vizita.

Trecerea la Estadio Multiusos de San Lázaro a coincis cu creșterea continuă a averii echipei, iar la sfârșitul anului 1993-94, după o victorie în play-off 3-1 împotriva lui Rayo Vallecano, a ajuns la Compostela La Liga. Compostela s-a descurcat remarcabil de bine, ajungând pe locul 10 în 1995-96, în principal cu permisiunea atacanților Christopher Ohen și Bent Christensen, care au făcut un total de 23 de goluri în ligă.

După patru sezoane la vârf, Compostela a retrogradat după ce a pierdut un meci de retrogradare în fața lui Villarreal CF pe baza regulii golului în deplasare, în ciuda faptului că a jucat în general fotbal atractiv. Clubul era, de asemenea, pe punctul de a începe o spirală descendentă; după o retrogradare la cel de-al treilea nivel în 2001, echipa s-a întors în anul următor, dar în campania următoare au jucat din cauza distragerilor în afara terenului, unde jucătorii și personalul au fost neplătiți timp de câteva luni - un ultim al nouălea loc nu a fost suficient pentru a preveni o nouă retrogradare, deoarece clubul nu a respectat termenul limită din 31 iulie pentru a achita toate datoriile salariale.