Sari la conținut

Portal:România în Primul Război Mondial/Comunicatul zilei/1225

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Nr. 121 din 12/25 decembrie 1916, ora 9 seara

Pe frontiera de Vest a Moldovei.
Inamicul a continuat a ataca puternic pe tot frontul și mai ales în văile Cașinului și a Putnei. Contraatacat de trupele noastre inamicul a fost respins, luându-i-se 3 mitraliere.
În Muntenia.
La aripa dreaptă, în regiunea muntoasă și deluroasă, inamicul a atacat, după o pregătire prealabilă, cu artilerie grea pe tot frontul, însă a fost oprit și respins de către tirul de baraj al artileriei și de către infanteria noastră. În câmpie, de la șoseaua Râmnicu Sărat – Buzău și până la balta Jirălău, acțiuni de patrule fără importanță. Pe restul frontului, până la Dunăre, inamicul a bombardat violent pozițiile noastre din regiunea Drogul Vișani și Batogul – Filiul – Liscotenca, precum și la sud de Vizirul, după care a trecut la ofensivă. Înaintarea inamicului a fost oprită pe tot frontul de focul artileriei noastre. La Batogul, infanteria inamică, primită de focurile vii ale infanteriei noastre, a fugit în dezordine, lăsând pe câmpul de luptă mulți morți și răniți.
În Dobrogea.
Patrulele inamice ce înaintau către frontul nostru au fost împrăștiate și respinse prin focul artileriei și infanteriei noastre. De asemenea, a fost respins un atac inamic îndreptat asupra aripei noastre drepte.

Marele Cartier General