Sari la conținut

My Boo (cântec de Usher și Alicia Keys)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

My Boo
Disc single de Usher
LansareStatele Unite ale Americii 28 septembrie 2004
Înregistrare2003
GenR&B, hip-hop
Durată3:59 (album)
Casă de discuriLaFace
TextierJermaine Dupri  Modificați la Wikidata
Țara de origineStatele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
ProducătorJermaine Dupri, Manuel Seal, Jr., Adonis Shropshire, Alicia Keys, Usher Raymond
Cronologie – Usher
Confessions Part II
(2004)
My Boo
(2004)
Caught Up
(2004)
Alte informații
Cronologie – Alicia Keys
Diary
(2004)
My Boo'
(2004)
Karma
(2004)

My Boo este cel de-al patrulea disc single extras de pe albumul Confessions, al cântărețului de origine americană, Usher. Fiind o colaborare cu interpreta de muzică R&B Alicia Keys, cântecul s-a bucurat de succes în clasamentele de specialitate din America de Nord și Europa.[1][2]

Compoziție și clasări[modificare | modificare sursă]

În luna septembrie a anului 2004, Alicia alături de Usher au lansat un duet romantic, influențat puternic de stilul R&B. Melodia, My Boo, creditată ca și fiind scrisă de către Alicia Keys, Usher Raymond, Jermaine Dupri, Manuel Seal și Adonis Shropshire a devenit un hit, atingând poziția întâi în topul US pop chart și s-a menținut pe această poziție timp de mai bine de o lună.

Inițial cântecul a fost scris și compus ca un duet dintre Usher și o cântăreață ce urma să fie aleasă în urma unui set de preselecții. Alicia alături de o fată necunoscută a ajuns în finală, unde cele două au adus texte diferite și au cântat îmreună cu Usher fiecare versiunea sa. Înainte de data oficială a înregistrării Keys a fost selecționată. Această melodie a reprezentat una dintre cele mai de succes colaborări ale anului 2004, devenind numărul unu în S.U.A. și câștigând poziții importante în topurile din Europa.

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Prima parte a videoclipului îl surprinde pe Usher la o petrecere unde dansează alături de invitați. Reîntors acasă el o găsește pe Alicia pregătindu-se pentru o ieșire în oraș. Cei doi sunt prezentați în paralel, cântând. Usher pleacă pentru a lua o gură de aer iar Keys pleacă cu un taxi. În ultima parte a videoclipului cei doi se întâlnesc și cântă în plină stradă finalul melodiei.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ en acharts.us. „Pozițiile ocupate de piesa „My Boo" în clasamentele de specialitate”. Accesat în . 
  2. ^ en acharts.us. „Pozițiile ocupate de discul dublu „Confessions Part II / My Boo'" în clasamentele de specialitate”. Accesat în .