Sari la conținut

Iulia Managarova

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Iulia Managarova
Informații generale
Nume complet Iulia Managarova
Data nașterii (35 de ani)
Locul nașterii Dniepropetrovsk,
RSS Ucraineană, URSS
Înălțime 1,7 m
Greutate 57 kg
Post Extremă dreapta
Informații despre echipă
Echipa actuală Rostov-Don
Număr 6
Cluburi de seniori*
Ani Club
0000–2011 HC Sparta
2011–2013 CS Oltchim
2013– Rostov-Don
Echipa națională
Ani Țară Ap (G)
Ucraina 144 (185)
Rusia 60 (139)
* Apariții și goluri pentru echipa de club doar în cadrul campionatului intern

Iulia Managarova (n. 27 septembrie 1988, în Dniepropetrovsk) este o jucătoare ucraineană de handbal care joacă pentru clubul rusesc Rostov-Don și echipa națională a Ucrainei. Managarova evoluează pe postul de extremă dreapta. Pentru sprijinul public al invaziei ruse a Ucrainei, ea a fost inclusă în baza de date Peacemaker ca trădătoare a Patriei [3].

Biografie[modificare | modificare sursă]

Prima echipă de senioare a Iuliei Managarova a fost campioana Ucrainei, HC „Sparta” Krivoi Rog. Alături de aceasta, ucraineanca a jucat în sezonul 2010-2011 în Grupa III de calificare pentru faza grupelor Ligii Campionilor, unde a întâlnit formațiile FTC RightPhone Budapest, FCK Håndbold și LC Bruhl Handball. În 2011, handbalista s-a transferat la campioana României și pe atunci vicecampioana Europei, Oltchim Râmnicu Vâlcea.[4] Cu Oltchim, Managarova a jucat două semifinale ale Ligii Campionilor, în 2012 și 2013 și a câștigat de două ori campionatul României. La sfârșitul lui 2013, în urma problemelor financiare ale Oltchim, Iulia Managarova a semnat un contract cu echipa rusească Rostov-Don.[5]

Iulia Managarova a participat alături de naționala țării sale la Campionatul European disputat în luna decembrie 2010, în Danemarca și Norvegia,[6] precum și la Campionatul European din 2012.

Activitate sportivă[modificare | modificare sursă]

Referințe, note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „23rd Women's World Championship 2017 Germany / Cumulative Statistics Russia” (PDF). Federația Internațională de Handbal. . Accesat în . 
  2. ^ „23rd Women's World Championship 2017 Germany / RUS - Russia” (PDF). Federația Internațională de Handbal. . Accesat în . 
  3. ^ СІА. „Манагарова Юлия Анатольевна” (în rusă). Центр «Миротворець». Accesat în . 
  4. ^ „Iulia Managarova, noul transfer al Oltchimului”. HotNews. . Accesat în . 
  5. ^ Ionel Gerea (). „Alte două ex-chimiste și-au găsit echipe: Barbosa va juca la gruparea germană Thuringer, Managarova, la Rostov pe Don”. Viața Vâlcii. Accesat în . 
  6. ^ Ionel Gerea (). „Ucraineeanca Iulia Managarova a semnat pentru Oltchim”. Sportul Vâlcean. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]