Emily Osment

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Emily Osment

Emily Osment
Date personale
Nume la naștereEmily Jordan Osment Modificați la Wikidata
Născută (32 de ani)
Los Angeles, California, SUA Modificați la Wikidata
PărințiRy G[*][[Ry G (actor)|​]] Modificați la Wikidata
Frați și suroriHaley Joel Osment Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațieactriță
cantautoare
cântăreață
actriță de voce[*]
compozitoare
actriță de film
actriță de televiziune[*]
artist de înregistrare[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză[1] Modificați la Wikidata
Alte numeEmily Osment
OrigineCalifornia Los Angeles
StudiiOccidental College[*], Laurel Springs School[*][[Laurel Springs School (distance learning school in Ojai, California, United States)|​]], Flintridge Preparatory School[*][[Flintridge Preparatory School (private school in La Cañada Flintridge, California, United States)|​]]  Modificați la Wikidata
Gen muzicalPop-Rock, Indie Rock, Alternative rock
Tipul de vocemezzo-soprană  Modificați la Wikidata
Ani de activitate1999 - prezent
Case de discuriHatchery, Walt Disney;
Discografie
Listă completăEmily Osment discography[*][[Emily Osment discography (Wikimedia artist discography)|​]]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Emily Jordan Osment (n. , Los Angeles, California, SUA) este o actriță și cântăreață americană. După ce a lucrat în mai multe filme de televiziune, în copilărie, ea câștigat faima în filmele Spy Kids 2: Island of Lost Dreams și Spy Kids 3-D: Game Over. În România, este celebră pentru rolul Lilly Truscott din Hannah Montana. Ea a jucat și în Hannah Montana: Filmul. Ea, de asemenea, a jucat rolul Cassie în "Haunting Hour Volume One: Don't Think About It" și cel mai recent Film Disney Channel, Dadnapped, ca Melissa Morris.

Osment este o cântăreață de succes, primele sale melodii fiind: "Once upon a dream", de pe coloana sonoră a filmului Frumoasa Adormită, "I don't think about it" din filmul "Haunting Hour Volume One: Don't Think About It", dar și single-ul "If i didn't have you" de pe cd-ul Disney Mania 6, cântat de Emily și Mitchel Musso.

În noiembrie 2009 ea și-a lansat propriul album de debut, All The Right Wrongs, care conține 6 piese. Primul single de pe album All The Way Up a avut premiera la Radio Disney pe 14 august 2009.

Viața reală[modificare | modificare sursă]

Primii ani[modificare | modificare sursă]

Emily Osment s-a născut în Los Angeles, părinții săi fiind actorul Michael Eugene Osment și Theresa Osment,o profesoară de limba engleză. Tatăl ei este un actor care a apărut în diverse filme, filmul său de debut fiind Osment's Mom Fotbal. Are și un frate mai în vârstă, actorul Haley Joel Osment. Osment are religie romano-catolică. Ea a fost studentă la Flintridge Preparatory School în Canada, California și acum are un tutore privat.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ CONOR[*][[CONOR (authority control file for author and corporate names in Slovene system COBISS)|​]]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)
  2. ^ Emily Osment, GeneaStar