Sari la conținut

Discuție Utilizator:Gino78ro

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Explicaţii[modificare sursă]

Bună Gino. Probabil cea mai bună pagină pentru a învăţa despre cum se lucrează în Wikipedia este Wikipedia:Cum să editezi o pagină. În primul rând este de ştiut că paginile pentru articole sunt pe fond alb iar paginile de discuţii, de ajutor, adică cele cu prefix Wikipedia: sau Discuţie: sunt pe fond galben. De exemplu pentru a scrie articolul despre Freddie Mercury poţi să te foloseşti de un articol în acelaşi gen, cum ar fi François Mitterrand sau Natalie Imbruglia. Dacă încă nu te ştii cu crearea legăturilor interne (acele texte subliniate şi de culoare albastră, ex. laseri, bucătărie), poţi scrie şi articole fără legărturi interne şi nu aşa de aranjate, pentru că există alţi editori care să îl aranjeze (cum s-a întâmplat în articolul laseri). Legăturile externe sunt cele cu verde, care duc la tot felul de pagini de pe Internet. Dacă mai ai neclarităţi poţi să întrbi pe pagina de discuţie, la wikipediaromana@yahoo.it sau pe pagina Wikipedia:Unde întreb. Şi aici încă un lucru. O să vezi că după ce te autentifici, îţi apare într-un colţ textul "Aveţi mesaje noi". Ăsta apare întodeauna când cineva ţi-a editat pagina de discuţii.

p.s. am observat că te-ai semnat cu literă mică, ceea ce înseamnă că te-ai semnat manual. Poţi să te semnezi automat introducâd de patru ori ~.

În rest, observi probabil că există câteva butoane deasupra casetei de editare (asta în care se editează). Poţi să te foloseşti de ele pentru a face legături interne şi externe mai uşor, sau pentru a scrie italic sau îngroşat (aldin) pentru a introduce imagini, sau pentru a te semna.

Încearcă şi să scrii cu ă â î ş ţ, dacă nu ştii cum să ţi le instalezi spune-mi ce sistem de operare şi îţi explic io.

A, şi era să uit. Treci şi pe la Wikipedia:Articolul săptămânii, un proiect, prin care în fiecare săptămână alegem un articol prin vot şi ne concentrăm eforturile asupra lui, ca să facem un articol mare şi tare. Săptămâna aceasta a fost ales Om, săptămâna trecută Bucătărie.

Poţi şi să te uţi după articole frumoase şi lungi, care sunt bine structurate. Vezi Limba română, Hermann Oberth, Listă de limbi, Bucătărie, Alegeri în România, Istoria României, Cultura României, Barcelona, München, Cluj-Napoca, Bucureşti, Aeroportul Internaţional Otopeni, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, Palatul Banffy, Istoria Europei, Istoria Transilvaniei, Uniunea Europeană, Apple Computer, Natalie Imbruglia, Iulius Cezar, Prinde-mă! Dacă poţi! ş.a.

--Danutz 1 Mar 2004 14:18 (UTC)

Sondaj despre Monobook[modificare sursă]

Salut Gino78ro. Te rog votează la sondajul privind aparenţa Monobook pentru Wikipedia, la Discuţie MediaWiki:Monobook.css. Mulţumesc, Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informaţia românilor. 13 Feb 2005 06:34 (UTC)