Sari la conținut

Discuție:Standarde Internaționale de Raportare Financiară

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 16 ani de GEO în subiectul IFRS

Nu stiu daca sunt sau nu "autentificat", dar as dori sa completez acest capitol lipsa, intrucat el (capitolul ca problematica)constituie o veritabila "REVOLUTIE A CONTABILITATII", capabila sa schimbe evolutia si conceptiile despre felul in care trebuiesc concepute si conduse afacerile in acest al III-lea mileniu.

Eu sunt Prof.univ.dr.C.M. DRAGANELLO DI PACIOLUCA, sef de catedra la Scoala Nationala de Studii Politice, indrumator de doctoranzi on specialitatea (finantele si contabilitatea) administratiei publice, expert contabil si auditor financiar, presedintele Asociatiei Europene de Studii Contabile "CLUBUL DE LA BUZAU" si raspund la adresa: <fundatia.dragan@yahoo.com>. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 62.217.245.97 (discuție • contribuții).

IFRS 2008 şi modernizarea contabilităţii[modificare sursă]

Nu sunt autentificat,dar,asa cum am precizat candva la ceasta pagina, "revolutia contabilitatii" continua !
La nivelul cel mai inalt al Uniunii Europene a intervenit o restructurare fundamentala intre organismele de coordonare contabila. In mod concret, IASC(Comitetul pentru Standardele Internationale de Contabiliate) s-a contopit cu IFRIC (Comitetul pentru Interpretarea Standardelor Internationale de Raportare Financiara) , preluind si o mare parte din sarcinile SIC (Comitetul Permanent pentru Interpretare).  Asa a aparut un organim unic :IFRS -Consiliul pentru Interpretarea si aplicarea Standardelor Internationale de Contabilitate si Raportare Financiara . In mod corespunzator au fost reunite standardele contabile cu cele de raportare si cu inerpretarile maximale.Concomitent, noile instrumente au fost modificate si actualizate pe baza experimentarilor efectuate anul trecut in China , considerata ca avand economia cea mai efervescenta , astfel ca din 2008 avem nu numai alte standarde,dar reorientate spre "tinta finala" si permitand o mai mare diversitate de proceduripentru atingerea ei.
Toate materialele de care am amintit mai inainte au aparut si in limba romana in lucrarea (1300 pag).
  Barry J.epstein si Eva K.Jermakowicz : "Wiley IFRS 2007 - Interpretarea si Aplicarea Standardelor Internationale de Contabilitate si Raportare Financiara" Editor:BMT PUBLISHING HOUSE,2007 ,ISBN 978-973-87371-6-7 .
 Eu am studiat aceasta lucrare ,aminceput sa introduc noile elemente in lucrarile aflate pe masa de lucru  sipot sa va spun ca problemele contabilitatii se pun cu totul altfel.
 De aceea , va propun sa redenumiti aceasta pagina:
 "IFRS 2008  si modernizarea contabilitatii"
  62.217.213.177 25 martie 2008 09:18 (EET) 25.03.2008 , 09h20'Răspunde

IFRS[modificare sursă]

Nu este necesară redenumirea. Există, deja, articolul cu titlu corect: IFRS. GEO 25 martie 2008 10:29 (EET)Răspunde