Sari la conținut

Discuție:Catedrala Mitropolitană din Craiova

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 23 de zile de Strainu în subiectul Probleme diverse
Articolul Catedrala Mitropolitană din Craiova este un subiect de care se ocupă Proiectul Arhitectură, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre arhitectură Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Probleme diverse[modificare sursă]

Donarius mi-a atras atenția că trebuie unit articolul curent cu Biserica „Sfântul Dumitru” - Domnească din Craiova (creat recent de Strainubot). În mod normal genul ăsta de uniri sunt imediate - redirecționez articolul creat de robot spre celălalt și dacă am materiale de la Cimec sau Europeana (cum e cazul aici), le integrez rapid în articolul cu istoric.

Aici însă m-am lovit de mai multe probleme:

  • textul articolului pare preluat de undeva. Singura locație găsită de mine e aici, dar datarea (prin celelalte surse) și felul cum e citată îmi sugerează că s-a copiat de pe Wikipedia și nu invers. Părți extinse din el mai sunt și în această lucrare de Ioan Popescu-Cilieni, care ar fi în DP, dar nu sunt copiate mot-a-mot.
  • [presupunând că textul preluat nu încalcă drepturile de autor ale nimănui] ambele articole sunt cam haotice, vorbind amestecat de cele 2 (sau mai multe) biserici consecutive aflate pe același loc, ultima, monumentul istoric de azi, datând din 1889.
  • tonul nu e deloc ce trebuie.
  • se vorbește foarte puțin de funcțiunea sa de catedrală mitropolitană comparativ cu arhitectura

Aș vrea să rescriu articolul, însă nu știu dacă ar trebui să mă concentrez pe partea arhitecturală sau pe partea liturgică. E nevoie să avem 2 articole diferite, unul pentru pietre, altul pentru funcție? Mai trebuie mutat conținut de aici în alte articole sau dimpotrivă, adus de altundeva? Se poate folosi conținutul curent? Strainu (دسستي‎20 mai 2024 14:14 (EEST)Răspunde