Discuție:Antropologie

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de MihaitzaBot în subiectul Legătură moartă

Rog ca autorul acestui articol sa nu mai dea revert la schimbarile aduse de mine care nu sunt de structura ci vizeaza doar mici imbunatatiri stilistice! Mayuma 3 octombrie 2005 21:34 (UTC)

Rugăminte[modificare sursă]

Problema ar fi următoarea. La articolul Biologie, ca ramură a biologiei este trecută antropologia, cu redirecţionare către articolul cu acest nume. Cand se ajunge la acest articol, se constată că nu sunt informaţii despre antropologie ca ramură a biologiei. Am constatat că este trecută în acest articol Antroplogia fizică ca o ramură a antropologiei, care se ocupă cu studiul corpului uman d.p.d.v. bioloigc etc. Aş ruga pe autorul articolului să editeze câteva randuri despre aceasta antropologie, ca să pot modifica ramura biologiei spre articolul de antropologie fizică.--Jean 12 februarie 2006 08:45 (EET)

Observaţii[modificare sursă]

Fraza din articol Textul greşit scrisVariantele de scriere corectă Comentarii
Antropologia se ocupă cu studiul ştiinţific al omului (genul Homo Hominis)


(fraza nr. 1 din articol).
(genul Homo Hominis).Varanta 1

Antropologia se ocupă cu studiul ştiinţific al omului (genul Homo).

Dacă ar apărea sub această variantă, atunci ar însema că obiectul de studiu al antropologiei este genul Homo. Genul Homo cuprinde cam următoarele specii fosile si actuale:

– H. habilis;

– H. rudolfensis;

– H. ergaster;

– H. erectus;

– H. haldelbergensis;

– H. neanderthalensis;

– H. sapiens;

Concluzia. Antropologia se ocupă cu studiul tuturor acestor specii de om
Varanta 2

Antropologia se ocupă cu studiul ştiinţific al omului (Homo sapiens)

Dacă ar apărea sub această variantă, atunci ar însemna că obiectul de studiu al antropologiei este doar specia Homo sapiens ( adică specia actuală).
Varianta 3

Antropologia se ocupă cu studiul ştiinţific al omului

Cea mai simplă variantă ar fi să scoatem genul din text şi atunci denumirea de om este foarte cuprinzătoare şi fiecare întelege ce vrea, ceea ce nu este ştiinţiifc deoarece o caracteristică a ştiinţei este preciziunea termenilor.
Varianta 4

Antropologia se ocupă cu studiul ştiinţific al genului Homo (ex Antropologia fizică, .......) şi cu studiul speciei Homo sapiens(ex. ramurile care se ocupă)

Părere personală este că ar trebui sa se indice care din ramurile antropologiei studiaza genul Homo şi care studiază specia Homo sapiens.


--Jean 12 februarie 2006 09:58 (EET)Răspunde

Legătură moartă[modificare sursă]

În timpul mai multor rulări automate ale robotului următoarea legătură externă a fost găsită indisponibilă. Verificaţi dacă legătura este într-adevăr indisponibilă şi reparaţi sau înlăturaţi legătura, după caz!

--MihaitzaBot 24 ianuarie 2007 18:57 (EET)Răspunde