Sari la conținut

Željko Kopić

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Željko Kopić
Informații generale
Data nașterii (46 de ani)
Locul nașterii Osijek, Republica Socialistă Croația, RSF Iugoslavia
Post mijlocaș
Cluburi de seniori* Modificați la Wikidata
Ani Club
 Hrvatski Dragovoljac⁠(d)
 NK Čakovec⁠(d)
 NK Marsonia⁠(d)
 Sydney United FC⁠(d)
 NK Slaven Belupo
Echipe antrenate Modificați la Wikidata
2023-  Dinamo
* Apariții și goluri pentru echipa de club doar în cadrul campionatului intern

Željko Kopić (n. , Osijek, Republica Socialistă Croația, RSF Iugoslavia) este un fotbalist croat retras din activitate, care a jucat pe post de mijlocaș. După încheierea carierei, a devenit antrenor, și antrenează Dinamo 1948 București.

Cariera de antrenor[modificare | modificare sursă]

În 2006, Kopić a primit diploma de antrenor UEFA B, iar din 2013 are diploma de antrenor UEFA PRO. La începutul carierei sale de antrenor, a lucrat la școala de fotbal a clubului NK Hrvatski Dragovoljac, iar mai târziu a devenit antrenor secund al primei echipe.

A fost prima dată antrenor principal la clubul NK Zagorec din Krapina, după care a preluat HNK Segesta din Sisak. În iunie 2014, a devenit antrenorul NK Zagreb. La începutul sezonului următor, a devenit antrenorul lui Slaven Belupo din Koprivnica, unde a stat 96 de meciuri și a devenit cel mai longeviv antrenor din istoria de 110 de ani a clubului. Cu Slaven Belupo a jucat finala Cupei Croației împotriva GNK Dinamo Zagreb. A părăsit echipa în octombrie 2017.[1]

La 13 noiembrie 2017 a fost numit noul manager al echipei Hajduk Split. În 34 de meciuri oficiale la Hajduk, a obținut 6 victorii consecutive în deplasare și 6 victorii consecutive în liga și cupă națională.

În august 2022, Željko Kopić a devenit antrenorul echipei bulgare de prima divizie Botev Plovdiv și, în timpul mandatului care a durat patru luni, a ridicat clubul de pe ultimul loc în clasament pe locul 10.

În decembrie 2023, a devenit antrenorul principal al lui Dinamo București.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Željko Kopić više nije trener Slaven Belupa, evo tko će voditi Farmaceute - ePodravina
  2. ^ „Zeljko Kopic, noul antrenor al lui Dinamo”. GSP.ro. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]