Sari la conținut

Fábio Braga

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Fábio Braga
Informații generale
Nume complet Fábio Farroco Braga
Data nașterii (31 de ani)
Locul nașterii Lisabona, Portugalia
Naționalitate Portugalia Portugalia
Înălțime 1,84 m
Post Mijlocaș defensiv
Informații despre echipă
Echipa actuală  Fluminense
Cluburi de juniori
Ani Club
 Internacional
2009-2011  Fluminense
Cluburi de seniori*
Ani Club Ap (G)
2012-  Fluminense 14 (0)
2014 América-RN (împrumutat) 4 (0)
2015 Poli Iași (împrumutat) 10 (1)
* Apariții și goluri pentru echipa de club doar în cadrul campionatului intern la data de 29 noiembrie 2015

Fábio Farroco Braga (n. 6 septembrie 1992, Lisabona) este un fotbalist portughez, care evoluează pe postul de mijlocaș defensiv la clubul brazilian Fluminense.

Carieră[modificare | modificare sursă]

Născut în Lisabona, Braga s-a mutat în Brazilia în anul 1995, la vârsta de doi ani. În 2009 se alătură echipei de juniori a clubului Fluminense, după o perioadă scurtă la juniorii lui Internacional,[1] și a fost promovat la prima echipă a clubului în cursul sezonului 2011-2012.[2]

Braga a debutat ca senior pe data de 21 ianuarie 2012, înlocuindu-l în partea finală a meciului pe Alejandro Martinuccio, într-un meci în care echipa sa a câștigat cu 3-0 în fața celor de la Friburguense, Fluminense câștigând, astfel, Campeonato Carioca.[3] A marcat primul său gol pe 28 aprilie, marcând primul gol din victoria cu 2-0 contra celor de la Volta Redonda.[4]

Braga și-a făcut debutul în Série A pe 20 mai, începând meciul care avea să se termine 1-0, contra celor de la Corinthians,[5] și a terminat sezonul cu opt meciuri jucate, în timp ce echipa sa a devenit campioană. În august 2013 s-a vorbit de o mutare la Modena,[6] dar înțelegerea a eșuat mai apoi.[7]

Pe data de 27 august 2014, după ce a fost folosit arareori, Braga a fost împrumutat la América-RN până în decembrie.[8] A apărut în doar patru meciuri pentru América-RN, care avea să retrogradeze în acel sezon.

În data de 28 ianuarie 2015, Braga s-a transferat la CSMS Iași, fiind împrumutat de către Flu. A marcat prima oară în data de 9 mai, marcând ultimul gol din victoria cu 2-0 în deplasare la Ploiești.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Tatăl lui Braga, Abel, a fost de asemenea fotbalist. Acesta a reprezentat Fluminense ca fundaș central.[1]

Palmares[modificare | modificare sursă]

  • Campeonato Carioca (2012)
  • Série A (2012)

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „Filho de Abel Braga pode deixar o Fluminense” [Fiul lui Abel Braga ar putea părăsi Fluminense] (în portugheză). Lance!. . Accesat în . 
  2. ^ „Filho de Abel Braga treinará entre os profissionais do Flu” [Fiul lui Abel Braga se va antrena cu echipa mare Flu] (în portugheză). Lance!. . Accesat în . 
  3. ^ „Dancinhas e boas estreias: Flu inicia o Carioca batendo o Friburguense” [Dansuri și debuturi bune: Flu începe Carioca învingând Friburguense] (în portugheză). Globo Esporte. . Accesat în . 
  4. ^ „Fábio Braga marca pela primeira vez e se diz acostumado com a pressão” [Fábio Braga marchează pentru prima oară și spune că este obișnuit cu presiunea] (în portugheză). Globo Esporte. . Accesat în . 
  5. ^ „Com Libertadores à frente, reservas do Fluminense batem os do Timão” [Cu Libertadores în față, rezervele lui Fluminense înving Timão's] (în portugheză). Globo Esporte. . Accesat în . 
  6. ^ „Flu aceita proposta e volante filho de Abel Braga fica próximo do Modena” [Flu acceptă oferta și fiul lui Abel Braga se apropie de Modena] (în portugheză). UOL Esporte. . Accesat în . 
  7. ^ „Modena recua, não envia documentos e Fábio Braga deve seguir no Flu” [Modena dă înapoi, nu trimite documentele și Fábio Braga poate rămâne la Flu] (în portugheză). Lance!. . Accesat în . 
  8. ^ „Fluminense acerta empréstimo de Fábio Braga ao América-RN” [Fluminense acceptă împrumutul lui Fábio Braga la América-RN] (în portugheză). Globo Esporte. . Accesat în .