Discuție:Cătălin Cherecheș

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 5 luni de 2A02:2F0E:E006:0:BD49:BD73:D1B4:5F8F în subiectul Cătălin Cherecheș a fost ajutat să iasă din țară de un politist

Cătălin Cherecheș a fost ajutat să iasă din țară de un politist[modificare sursă]

Discuție mutată de la Discuție:Pagina principală

Polițistul de frontieră care a verificat autoturismul cu care primarul municipiului Baia-Mare, Cătălin Cherecheș, a ieșit din țară, va fi cercetat în vederea stabilirii existenței unei abateri disciplinare scrie antena24.ro

Referitor la posibilitatea substituirii persoanei, precizez că analizăm în continuare modalitatea în care polițistul de frontieră aflat în serviciu a efectuat controlul documentelor, cu mențiunea că există o asemănare între Cherecheș Cătălin și ruda căreia i-ar fi folosit actul de identitate, asemănare care însă nu scuză lipsa identificării prin confruntare a documentului de identitate prezentat cu persoana prezentă la controlul de frontieră. (…) A fost dispusă declanșarea cercetării prealabile față de agentul de poliție de frontieră, în vederea stabilirii existenței unei abateri disciplinare”, a declarat, sâmbătă, inspectorul general al IGPF, Victor-Ștefan Ivașcu, într-o conferință de presă.

El a precizat că s-a luat măsura sesizării din oficiu a unității de parchet competente cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și fals privind identitatea, infracțiuni prevăzute de articolul 262, respectiv 327, din Codul penal.

Precizez că am dispus efectuarea de instructaje și verificări la nivelul întregii țări, în toate punctele de trecere a frontierei, pentru a ne asigura că astfel de situații să nu se mai repete. Acestea sunt datele preliminare pe care le deținem și fac parte din competența Poliției de Frontieră Române. (…) De asemenea, mă asigur că toți colegii mei din domeniile de interes operativ sunt în alertă și depun eforturi pentru a clarifica situația. Am dispus, totodată, intensificarea controalelor pe toată frontiera cu Ungaria, atât în punctele de trecere, cât și la frontiera verde și colaborăm îndeaproape cu autoritățile interne și europene pentru a obține cele mai bune răspunsuri în vederea identificării persoanei și tragerea acesteia la răspundere”, a explicat Ivașcu.

Sursa v24.ro 2A02:2F0E:E006:0:BD49:BD73:D1B4:5F8F (discuție) 28 noiembrie 2023 02:15 (EET)Răspunde