Discuție:Arabi creștini

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 10 ani de Keshetsven în subiectul Probleme articol

Probleme articol[modificare sursă]

  1. Nu sunt 10 milioane de arabi creștini în Brazilia, nici măcar arabi.
  2. Carlos Slim, Carlos Menem, Tony Shalhoub, Salma Hayek, Shakira nu sunt arabi creștini. Faptul că au strămoși arabi creștini nu îi face și pe ei la fel.--Keshetsven (discuție) 3 ianuarie 2014 23:49 (EET)Răspunde
„Aserțiunea că ar exista 10 milioane de arabi creștini în Brazilia este o aberație grosolană. Ref. [1] nu prezintă niciunde astfel de cifre. Keshetsven (discuție) 4 ianuarie 2014 21:45 (EET)
defapt 9 mln, vezi en:Arab Brazilian, te sfătui și pe pt:Imigração árabe no Brasil, ia seama să nu cazi când vei vedea cifra acolo! Și-încă una am observat ca-i schimbat lista cu arabi creștini celebri, cu una mai puțin cunoscută (din Wiki. engleză), lista elaborată de mine include nu doar arabii născuți în Lumea arabă ci și-n celelalte state (non-arabe) în care în urma emigrației s-a format o numeroasă comunitate arabo-creștină, aceste persoane sunt fie din prima generație, a doua sau a treia cu origini arabe, având părinți creștini.
PS: Sau poate cumva ți-am lezat sentimentele)) cu articolu ăsta legat de Creștinism, am văzut, te declariagnostic/ateu__Tolea93__5 ianuarie 2014 01:40 (EET)
Înainte să îmi ataci concepțiile personale, trebuie să și știi ce înseamnă, agnosticateu. În niciun caz nu m-am legat că de asta pentru că e vorba despre relgie. Informația este pur și simplu falsă:
  1. Este esențial ca înainte să aduci niște informații să și verifici sursa. Nici tu, nici ceilalți editori de la proiectele surori, nu ați citit în cauză; încă la celelalte numărul diferă și mai mult, citând același articol (ca idee: la ar.wp 10,5 mil, la es.wp 8,52 mil, de.wp 12 mil sau ms.wp 6 mil.) sau tu ai citit propoziția asta: „Of the nine million, some 1.5 million are Muslims; the majority are Orthodox Christians and Maronites.”
  2. Nu critic articolul, critic editori care nu au avut amabilitatea să-l citească înainte de a ajunge la o concluzie. De exemplu, dacă ar fi citit la început asta: “The children of immigrants in Brazil don’t feel this belonging to a separate community. They already feel Brazilian. I’ll give you an example: No one in my family married other children of Arab immigrants. Here, we don’t think of ourselves as Lebanese–Brazilian or Japanese–Brazilian or whatever. We’re all just Brazilians.”. Fiindcă nu este vorba despre un grup aparte, ca și alte țări Brazilia e un mare en:melting-pot („To be sure, the Arabs were hardly the only immigrants to discover Brazil. Millions of Portuguese, Germans, Italians, Spaniards and Japanese also settled here in the 19th and early 20th centuries.”) pentru că „young people, those under 30 or 40, don’t even speak Arabic”. Altfel am ajunge să spunem că în Statele Unite sunt: 42 de milioane de germani, 30 milioane de irlandezi, 24 de milioane de englezi etc.
  3. Am văzut en:Arab Brazilian și pt:Imigração árabe no Brasil. La cel în engleză este dată aceeași sursă pentru cifra de 9 mil. iar la cel în portugheză este numărul 15 cu 2 surse: dintre care una fiind articolul iar celălalt un alt articol de la Camera de Comerț Arabo-Braziliană (este și ea menționată în articol) care avansează următoarea propoziție "Poporul libanez are o mare identitate cu noi, pentru că există 10 de milioane de libanezi in Brazilia" (“O povo libanês tem grande identidade conosco porque existem 10 milhões de libaneses no Brasil”) care este foarte greu de crezut.
  4. La articolele în engleză, franceză sau italiană nu se face referire decât la cei din Levant, adică arabii creștini care se autodefinesc așa.
Și la sfârșit, o să-ți reamintesc că nu m-am legat de tema articolului ci de informația expusă.
Ne mai întrebăm de ce se spune că Wikipedia e așa de unreliable.--Keshetsven (discuție) 6 ianuarie 2014 02:33 (EET)”