Aleksei Ceremisinov

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Aleksei Ceremisinov
Informații personale
Născut(ă) (38 de ani)
Moscova, Rusia
Înălțime1,82 m
Greutate72 kg
Țară Rusia
Armăfloretă
Mânădreptaci
Antrenor naționalStefano Cerioni
ClubMGFSO Moscova
Clasamentul FIEclasament curent

Aleksei Ceremisinov (în rusă Алексей Борисович Черемисинов) (n. 9 iulie 1985, Moscova) este un scrimer rus specializat pe floretă, campion european în 2012, campion european pe echipe în 2016, campion mondial în 2014 și vice-campion mondial pe echipe în 2015.

Carieră[modificare | modificare sursă]

A început să practice scrima la vârsta de șapte ani, într-o sală aproape de casa. A fost pregătit mai întâi de antrenorul Leva Koreșkova.[1]

În anul 2007 s-a alăturat echipei naționale a Rusiei. A încercat să se califice la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, dar a fost învins în sferturile de finală de românul Virgil Sălișcan la turneul de calificare de la Lisabona.[2] La Campionatul European din 2011 de la Sheffield a ajuns în semifinală, dar a pierdut cu italianul Giorgio Avola și s-a mulțumit cu bronzul. În anul următor, a devenit campion european la Legnano 2012 după ce l-a învins pe neamțul Benjamin Kleibrink în finală.

A participat la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, unde a fost învins în sferturile de finală de italianul Andrea Baldini.[3] La Campionatul Mondial din 2014, „acasă” la Kazan, a cucerit medalia de aur, învingând în finală pe chinezul Ma Jianfei.[4]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Oksana Tonkaceeva (). "В отпуск с чувством выполненного долга" Чемпион мира по фехтованию Алексей Черемисинов”. Novye Izvestia (în rusă). Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „Virgil Sălișcan s-a calificat la JO de la Beijing”. ProSport. . 
  3. ^ Aleksei Ceremisinov la Olympedia.org Modificați la Wikidata
  4. ^ „Cheremisinov adds gold to Team Russia's collection” (în engleză). kzn2014.com. . Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Materiale media legate de Aleksei Ceremisinov la Wikimedia Commons