Dispariția Zborului 967

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Zborul 967 al Varig
American Airlines Boeing 707-323C Silagi-1.jpg
Un Boeing 707-323C, identic celui dispărut
Sumar
Dată30 ianuarie 1979
LocOceanul Pacific
Pasageri6
Echipaj6
Decesetoți
Tip aeronavăBoeing 707-323C
OperatorVartig
Număr matricolPP-VLU
Originea zboruluiAeroprtul Internațional Narita
DestinațieAeroprtul Internațional Rio de Janeiro

Dispariția Zborului 967 a avut loc pe data de 30 ianuarie 1979 când un Boeing marfar 707-323C cu ruta Narita, Japonia - Galeão, Brazilia a dispărut, deasupra Oceanului Pacific o jumătate de oră după plecarea de la Tokyo. În ciuda căutărilor extinse nu s-a reușit găsirea vreunei urme ale avionului sau semne ale ciocniri cu suprafața acvatică. Acest incident este unica dispariție a unui avion reactiv, totodată unul dintre cazurile cele mai misterioase din istoria aviației.

Zborul[modificare | modificare sursă]

Avionul a decolat de la Tokyo cu destinația Rio de Janeiro, cu escală la Los Angeles. Comandantul zborului era Gilberto Araujo da Silva, cunoscut ca unul dintre puținii supraviețuitorii ai Zborului RG-820, de lângă Paris, din 11 iulie 1973. Echipajul mai includea, șef pilot Ernie Peixoto Millius, al doilea pilot Antônio Brasileiro da Silva Neto și Evan Saunders Braga și doi ingineri de zbor Nicola Esposito și Severino Gusmão Araújo. Astfel, la bordul aeronavei erau 6 poersoane. Avionul avea o încărcătură neobișnuită, 153 de picturi ale pictorului japonez-brazilian, Manabu Mabe, cu un cost total estimat la 1,24 milioane dolari. De asemenea, potrivit unor rapoarte, avionul a fost încărcat cu produse industriale, făcând greutatea totală la decolare aproape de maximă, 151 tone[1].

Zbor până la Los Angeles avea o lungime de 8,773 km, urmând realimentarea și schimbarea echipajului. În Tokyo, în acel moment era ceață, dar echipajul a decis să decoleze. Avionul a decolat la 20:23 de la aeroportul Narita din Tokyo, 22 de minute mai tărziu pilotul a raportat la 20:45 că zborul decurge normal. Următoarea sesiune a fost programată pentru 21:23, dar la ora stabilită, echipajul nu a răspuns, iar chemările repetate nu au dat rezultat. După o oră de încercări nereușite de a stabili legătura cu zborul 967, dispecerul a dat alarma[2].

Căutarea aeronavei[modificare | modificare sursă]

După anunțarea alarmei au început căutările, dar din cauza întunericului au fost întrerupte timp de 12 ore. Operațiunile de căutare au fost reluate în dimineață. Un total de 70 de nave din Japonia și SUA au participat la operațiunile de căutare ce s-au desfășurat timp de 8 zile, dar nici o urmă a avionului nu a fost găsită. Nu au fost găsite măcar pete de ulei sau alte resturi plutitoare[3].

În istoria aviației au mai fost cazuri când avioanele au dispărut, dar fie a fost găsită mai târziu epava sau echipajul nu a avut timp pentru avertizare. În acest caz nu au existat asemenea situații. Zborul este considerat unul dintre cele mai misterioase, și, de asemenea, una dintre puținele în care o persoană, comandantul Gilberto Araujo da Silva, a fost implicat în două accidente de avion[4].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Mistério no Pacifico: VARIG - Boeing 707-323 PP-VLU abatido pelos Russos?”. Hangar do Vinna. . Arhivat din original la . Accesat în .  Parametru necunoscut |lang= ignorat (posibil, |language=?) (ajutor)
  2. ^ Mistério do Voo Varig Cargo — PP-VLU pe YouTube
  3. ^ „VARIG PP-VLU História Completa do Maior Mistério Aeronáutico Mundial”. Arhivat din original la . Accesat în .  Parametru necunoscut |lang= ignorat (posibil, |language=?) (ajutor)
  4. ^ „Grandes Mistérios: O Número 7 e o Varig PP-VLU”. . Arhivat din original la . Accesat în .  Parametru necunoscut |lang= ignorat (posibil, |language=?) (ajutor)