De la Wikivoyage
Hong Kong

Hong Kong este o zonă specială administrativă (dependentă) Chinei și unul din cele mai moderne și vizitate metropole a Asiei.

Introducere[modificare]

Hong Kong este o metropolă înfloritoare, curată și frumoasă ce poate fi vizitată în tot cursul anului, având un climat blând în perioada septembrie-februarie și temperaturi mai ridicate în perioada mai-septembrie. Este un oraș compact, astfel încât turiștii nu sunt niciodată prea departe de magazine sau principalele puncte de atracție. Turiștii din majoritatea țărilor pot intra fără viză pentru perioade de la 7 zile la 6 luni (în funcție de naționalitate). Comunicarea nu este o problemă, limba engleză fiind răspândită.

  • Hong Kong este compus în mare din Insula Hong Kong, Kowloon și Noile Teritorii.

Transport[modificare]

  • Transportul se face cu autobuzul, feribotul sau trenul. Sunt acoperite zone extinse ale orașului, iar semnele sunt atât în chineză, cât și în engleză.
  • Hong Kong-ul oferă servicii pentru orice buzunar, dar, ca o măsură de siguranță, verificați toate aranjamentele și confirmați-vă toate rezervările înainte de a urca în avion.

Cazare[modificare]

  • Călătorii tineri (studenții) ce călătoresc cu un buget mic pot sta la una dintre cele 7 pensiuni ale Hong Kong Youth Hostel Association. Acestea sunt aflate în zone relativ izolate, dar sunt perfecte pentru persoanele amatoare de drumeții (mai există și parcuri acvatice).
  • Majoritatea hotelurilor au acces la internet, dar puteți merge și la cafenele sau chiar la bibliotecile publice din oraș, unde accesul este gratuit.

Mâncare[modificare]

  • Este de recomandat să faceți rezervări dacă doriți să mâncați la restaurant, acestea fiind de obicei pline. Bacșisul este lăsat la discreția clientului, dar în mod normal se lasă 10% din valoarea consumației.

Într-un restaurant chinez, înainte de a comanda, ospătarul aduce gustări, ceai și condimente (ce vor fi trecute pe nota de plată).

  • Inainte de a cumpăra ceva este de preferat să mergeți la mai multe magazine și să comparați prețurile. Majoritatea magazinelor mici nu au etichete cu prețuri pe produse, oferind posibilitatea de a negocia.

[modificare]

  • In afară de alcool și tutun, prețurile bunurilor de pe piața chineză nu conțin TVA (spre deliciul amatorilor de cumpărături).

Cu toate schimbările suferite în ultimii ani, este ușor (chiar și pentru locuitori) să uite că majoritatea Hong Kong-ului nu are nimic de-a face cu afacerile sau zgârie-norii, trei sferturi din acest oraș fiind de fapt teren rural.

Zonele rurale ne transportă în vremea Chinei străvechi, cu temple și altare, sate de pescari și mici ferme de legume.

Indiferent dacă dorești să vizitezi un oraș modern și haotic sau unul tradițional și armonios, ambele pot fi găsite în marea metropolă numită Hong Kong.




Ciot Acest articol este în mare parte încă un ciot și are nevoie de mai multă atenție. Dacă știi ceva despre această temă, fii îndrăzneț și editează-l, pentru a face din el un articol mai bun.