Perversiune sexuală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Perversiune sexuala)

Perversiunea sexuală, reprezintă în termeni populari, o căutare a unei satisfacții considerată ca regresivă în raport cu dezvoltarea psihosexuală a individului. [1] Noțiunea de perversiune este un construt socio-cultural.

Termenul corect este Parafilie.

În lumea psihologiei umane, cât și în funcție de diverse culturi și credințe, comportamentele anormale, obscene, macabre sau nefirești au fost sancționate cu scopul de a se menține o oarecare ordine și sănatate morală și trupească a membrilor unei societați date în funcție de cunoștințele de la vremea respectivă.

Tipuri de perversiuni sexuale[modificare | modificare sursă]

Tipurile de perversiuni sexuale sunt considerate următoarele: masochismul, sadismul, necrofilia (acte sexuale cu morți), pedofilia, zoofilia (folosirea animalelor pentru acte sexuale), exhibiționismul.

Confuzia între perversiuni sexuale și identitatea de gen, exprimarea de gen și orientarea sexuală[modificare | modificare sursă]

Foarte des se face confuzia și se suprapune noțiunea de perversiune sexuală cu identitatea de gen, sex (aparat reproductiv), act sexual, orientarea sexuală și exprimarea de gen. Sunt concepte distincte.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Perversiune, dictionar.romedic.ro

Legături externe[modificare | modificare sursă]