Потребител:Bggoldie

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Потребител беседа:Bggoldie)
Тези, които се отказват от съществена свобода, за да си купят малко временна защита, не заслужават нито свобода, нито защита.

Р. Джаксън / Б. Франклин

"Thoſe who would give up Essential Liberty to purchaſe a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

R. Jackson / B. Franklin

Довиждане „свободни“ редактори на Уикипедия, сбогом пъдари-тирани! След година и половина, дарени на „свободното знание“, се убедих в липсата и на знание, и на свобода. Отказвам се да съм част от измамата Уикипедия, най-паче от майсторски окепазения ѝ български раздел. Чувствата ме карат да се надявам в поправимостта им, но разумът ме убеждава в безвъзвратната им изчекнатост.

Липсата на знание може да бъде запълнена, с търпение и време може и да се запълнят дупките около основните изучавани в училищата науки. Докъдето ми се простираха знанията, възможностите и свободното време, се опитвах да увелича обема на полезното (според моите разбирания за знание) съдържание с надеждата то да бъде полезно за търсещите умове. Кой знае, може би някой ден статиите за доказаното с вековете знание ще надминат злободневните темички, може би статиите за умни, важни или героични личности ще надминат тези за известните (към даден момент) човеченца.

Свободата обаче няма половинки или четвъртинки, а борещите се за собствената си слободия умове не могат да приемат чуждата свобода. Истинската свобода не е възможността да правим каквото ни скимне, а е другите да правят за нас каквото искаме, защото ние сме правили същото за тях. Обикновено ред и законност се нарича налагането на ясни, недвусмислени, общоприети и най-вече общовалидни правила, а саморазправата въз основа на лични предпочитания и груба сила във всички времена и общества се обозначава като тирания.

Обвинявам[редактиране | редактиране на кода]

Обвинявам в престъпления към свободата на Уикипедия пъдаря, криещ се зад анонимността[1] на псевдонима BloodIce

  • в саморазправа с потребител в неравностойно на неговото положение, въз основа на лични чувства и без обсъждане с другите членове на обществото, без основания в рамките на общоприети и общовалидни правила, забранено действие дори според необсъжданите и неприети правила;
  • в тирания и злоупотреба с властта, дадена му за охрана на свободата на знанието.


Обвинявам себе си в съучастие заради доверието ми в горепосочения пъдар, заради делегираната му и от мен власт, с която той злоупотреби. Обвинявам себе си, че му дадох власт без да мога да му я отнема когато я използва срещу основни принципи на проекта - знанието и свободата.


Обвинявам в съучастие в горепосочените престъпления всички останали администратори:

  • за мълчаливата им (и недотам) подкрепа на действията на другарчето им по власт, за съгласието им с така извършвания произвол;
  • за поддържане на наказание без съд и присъда (включително при наличието съд без присъда) в нарушение на писани и неписани принципи на правото, включително заобикаляйки процедурите на Уикипедия;
  • за тяхната подкрепа на опитите презумпцията за невинност да бъде заменена с презумпция за виновност - съдът, доказването на вината и определянето размера на наказанието трябва да предшестват изтърпяването на въпросното наказание, а не провежданото впоследствие обсъждане да бистри дали наказаният по случайност не е невинен.

Обвиненявам в същото съучастие и редакторите без права, включили се впоследствие в редовете на властимащите - те можеха да издигнат глас в защита на свободата като редактори и можеха да предприемат действия по прекратяване на самоуправството като администратори.


Животът продължава[редактиране | редактиране на кода]

И аз съм си позволил да се обадя от твое име. Ако трябва, и мене ме поставяй дето ми е мястото --ИнжИнера 13:15, 14 юни 2007 (UTC)


Почивай в мир[редактиране | редактиране на кода]

Ех, Генади, дори от гроба им бъркаш в гъзеца! Да те отблокират не защото си бил прав, не защото си бил хулен несправедливо и си наказан преди да бъдеш осъден, а защото най-сетне успяха да те изгонят от тая осрана Уйкипедия.

Почивай в мир! Благодаря, че живях по едно и също време с теб, макар и да те познавах само виртуално!

бележки[редактиране | редактиране на кода]

  1. впоследствие излезе от нелегалност, горд от победата си или не