Ziua Mondială a Ciocolatei

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ciocolata, un aliment apreciat și celebrat la nivel internațional.

Ziua Mondială a Ciocolatei, este denumită, în unele cazuri, drept Ziua Internațională a Ciocolatei,[1] este o recunoaștere anuală care are loc la nivel mondial în data de 7 iulie.[2][3] Referințele la Ziua Mondială a Ciocolatei au fost observate la 9 iulie și au fost înregistrate încă din 2009.[4] Sărbătoarea zilei include consumul de ciocolată. Unele referiri indică faptul că această zi sărbătorește introducerea ciocolatei în Europa în 1550.[5][6]

Există multe alte celebrări pentru ciocolată, cum ar fi Ziua Națională a Ciocolatei în Statele Unite, pe 28 octombrie.[7] În mod confuz, Asociația Națională a Confecționerilor din SUA enumeră 13 septembrie drept Ziua Internațională a Ciocolatei.

Alte zile specifice având ca tematică ciocolata sunt sărbătorite în întreaga lume.[8] Țară din Africa de Vest, Ghana, al doilea mare producător de cacao sărbătorește ziua ciocolatei pe 14 februarie. În Letonia, Ziua Mondială a Ciocolatei este sărbătorită pe 11 iulie. Alții consideră Ziua ciocolatei amare pe 10 ianuarie, Ziua ciocolatei cu lapte pe 28 iulie, Ziua ciocolatei albe pe 22 septembrie și Ziua ciocolatei acoperită cu orice pe 16 decembrie.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Chappaqua's Sherry B Celebrates International Chocolate Day”. The Chappaqua Daily Voice. . Accesat în . 
  2. ^ „World Chocolate Day: What your chocolate says about you”. NewsComAu. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Claire Healy (). „World Chocolate Day: Five things you didn't know about Ireland and its grá for chocolate”. irishmirror. Accesat în . 
  4. ^ Ginger Carter-Marks (). „The 2009 Weird & Wacky Holiday Marketing Guide”. book. Accesat în . 
  5. ^ „International Chocolate Day the sweetest day of the year”. Mercury. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ http://www.wired.com/2010/07/0707chocolate-introduced-europe/ Wired, July 7, 2010
  7. ^ „Candy Holidays”. National Confectioners Association. Accesat în . 
  8. ^ „Chocolate Holidays”. Days of the Year. Accesat în .