X Ambassadors

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
X Ambassadors-3242 (24039395535).jpg

X Ambassadors ( prescurtat XA) este o trupă de rock alternativ din Ithaca, New York. Trupa a avut hit-uri precum "Unconsolable", "Jungle" și "Renegades". Albumul complet de debut al trupei, intitulat VHS, a fost lansat pe 30 iunie 2015.

Istoria[modificare | modificare sursă]

2009-12: Ambasadorss EP și Litost[modificare | modificare sursă]

X Ambassadors a început ca o trupă intitulată simplu Ambassadors, care concerta ca artiști precum Lights. În acest timp , membrii trupei și-au pregătit primul album, numit ET și videoclipul single-ului Tropisms. La scurt timp după, trupa a lansat albumul LP,  care a inclus piesa "Litost", piesă folosită la coloana sonoră a filmului Gazdă. Trupa a semnat în 2012 un contract cu SONGS Music Publishing.[1] Trupa a început să lucreze cu  Kickstarter  pentru a înregistra videoclipul piesei "Unconsolable," piesă întregistrată mai târziu.[2] "Unconsolable" a fost inclusă în albumul Love Sings Drug Songs EP. Grupul a fst contactat de către Imagine Dragons în timp ce solistul Dan Reynolds era internat în spitalul din Norfolk, Virginia. Reynolds a auzit  versiunea acustică a piesei "Unconsolable"  și-a cerut casei de discuri Interscope să semneze cu trupa, cât mai curând posibil.[3][4]

2013-14: Love Songs Drug Songs EP and The Reason EP[modificare | modificare sursă]

X Ambassadors a lansat albumul EP, Love Songs Drug Songs în 2013. EP include și track-ul Stranger scris de Dan Reynolds.[5] În promovarea EP au fost sprijiniți de Imagine Dragons, Jimmy Eat World si Mowglis. În 2014, trupa a lansat a doua parte a EP, The Reason.

Influențe[modificare | modificare sursă]

Într-un interviu acordat lui Caitlin White, X Ambassadors s-au declarat ca fiind o trupă rock care a preluat câteva influențe asociate trupelor de indie[3] Ei fac referire la Incubus și Red Hot Chili Peppers, trupe de la care s-au inspirat.[3] 

Membrii[modificare | modificare sursă]

X Ambassadors este formată din patru membrii: Sam Harris (voce, chitară, saxofon), Casey Harris (keyboard), Noah Feldshuh (chitară) și Adam Levin (tobe).

Sam Harris și Casey Harris sunt frați, și s-au împrietenit cu Feldshuh de la grădiniță, în Ithaca. Sam s-a intalnit cu Levin în timp ce studia la New School în New York City, în anul 2006.[6][7]

X Ambassadors
X Ambassadors-3314 (23671538479).jpg

Casey Harris este orb din naștere.[8]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „SONGS Music Publishing”. Songspub.com. Accesat în . 
  2. ^ „Help Ambassadors Make Two Music Videos! by Jacob Albert — Kickstarter”. Kickstarter.com. Accesat în . 
  3. ^ a b c „Introducing: X Ambassadors, Brooklyn's Least "Indie" Rock Band | Pigeons & Planes”. Pigeonsandplanes.com. Accesat în . 
  4. ^ „X Ambassadors Interview - 92 WICB”. YouTube. Accesat în . 
  5. ^ Matt Collar (). „Love Songs Drug Songs - X Ambassadors | Songs, Reviews, Credits, Awards”. AllMusic. Accesat în . 
  6. ^ Weston, Liana (august 2013). „Meet X Ambassadors, the Brooklyn Indie Rockers Who Are About to Be Everywhere”. Teen Vogue. Accesat în . 
  7. ^ Treves, Robert (). „X Ambassadors Love Songs Drug Songs Review”. Indiecurrent. Accesat în . 
  8. ^ Min, Lilian (). „X Ambassadors: Sam Harris On Headlining Tours And Living The Major Label Dream”. Neon Tommy. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de X Ambassadors