Sari la conținut

Wydad Casablanca

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Wydad Casablanca
Informații generale
Nume completWydad Athletic Club
Poreclă“Wydad al Oumma”
The Emperor
Wydad of Nation
Wydad of Resistance
Data fondării8 Mai 1937
Culori 
CampionatBotola Pro
Prezență online
https://wac.ma
Echipament
Acasă
Deplasare
Alternativ

Wydad Athletic Club (arabă نادي الوداد الرياضي, pronunție în arabă: [naːdiː‿l.wydaːd arːiyːadˤiː]) cunoscut în mod obișnuit ca WAC sau pur și simplu ca Wydad, numit și Roșii este un club sportiv marocan cu sediul în orașul Casablanca, din Maroc. Wydad AC este considerată una dintre cele mai bune și mai reușite echipe de fotbal din Africa și este cea mai titrată echipă din Maroc .

Istoria clubului

[modificare | modificare sursă]

Wydad (الوداد) este un cuvânt arab care înseamnă „dragoste“, „afecțiune sinceră“,[1] în timpul întâlnirilor dese care au dus la crearea clubului, unul dintre membrii fondatori au sosit cu întârziere după ce a vizionat cel mai recent film intitulat Wydad (Dragoste), al legendarei actrița și cântăreața de origine egipteană Umm Kulthum cu același nume, deși latinizat ca Weddad,[2] prin urmare primul club marocan din istorie a fost numit Wydad Athletic Club. Prima secțiune a clubului a fost cea de polo pe apă și după propunerea primului președinte, Mohamed Benjelloun, Wydad a jucat primul său joc împotriva campionului în exercițiu USM Casablanca.

  1. ^ Echipa, Almaany. „Traducere și semnificație pentru Wydad în dicționarul Al Maani. Dicționar din arabă în engleză”. almaany.com. Accesat în . 
  2. ^ „Rezistența națională este motivul înființării Clubului Sportiv Wydad”. www.wac.ma (în arabă). Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe

[modificare | modificare sursă]