Winx Club

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Winx Club
Winx Club Logo.png
Informații generale
Gen

Action, Comedy-drama, Fantasy, Adventure, Romance

Regizor(i)

Iginio Straffi

Creator(i)

Iginio Straffi

Actori

Letizia Ciampa
Perla Liberatori
Ilaria Latini
Gemma Donati
Domitilla D'Amico
Laura Lenghi
Debora Magnaghi
(See also: Cast members)

Temă muzicală de început

"Under the Sign of Winx" (seasons 1-3, original)
"We are the Winx" (seasons 1-3, 4Kids)
"Winx! (You're Magic Now)" performed by Cymphonique Miller (seasons 3-4, Nickelodeon)
"Winx Are Back" (sezonul 4, original)
"We're the Winx", performed by Cassidy Ladden and Kathryn Raio (sezonul 5)
"Winx Rising Up Together", performed by Kathryn Raio (sezonul 6)

Temă muzicală de sfârșit

"The Girls of the Winx Club" (seasons 1-2, original)
"If You're a Winx" (sezonul 3, original)
"We are the Winx" (instrumental) (seasons 1-3, 4kids)
"Superheroes", performed by Elisa Rosselli (seasons 3-4)
"Underwater Mission", performed by Elisa Rosselli (sezonul 5)
"Living the Magic", performed by Alessia Orlando and Elisa Aramonte (sezonul 6)

Țară de origine

Italia

Limbă(i)

Italiană

Nr. de sezoane

7

Nr. de episoade

182 (Lista episoadelor)

Producție
Producător(i)
executiv(i)

Joanne Lee
Alfred R. Kahn
Norman J. Grossfield
Tom Kenny

Perioada de difuzare

23-24 minute

Difuzare
Canal original

Rai 2 (2004–prezent)
4Kids TV (2004–2008)
Nickelodeon (2009–present)

Format imagine

480i: SDTV (sezoanele 1–4)
1080i: HDTV (sezonul 5–prezent) & 576i: SDTV (parțial în sezonul 4)

Difuzare originală

28 ianuarie 2004

Cronologie
Seriale similare

PopPixie
Huntik: Secrets & Seekers

Legături externe

Site oficial

Winx Club este un serial animat creat de italianul Iginio Straffi, care prezintă povestea tinerei Bloom, care într-o zi ajunge să fie invitată de prietena ei, Stella, la un colegiu numit „Alfea“ ce se ocupă cu pregătirea fetelor care au o adevărată inclinație spre magie. Acolo descoperă o lume nouă și află ceva uimitor, că ea posedă o putere grozavă, numită Dragon Flame (în română, Dragonul de Foc), care o poate face cea mai puternică zână. Însă, și Stella are un har, puterea Soarelui și a Lunii. Astfel, cele două își unesc puterile pentru a deveni cele mai populare fete din colegiul Alfea. Ele vor deveni cele mai bune prietene și vor scăpa colegiul de amenințarea vrăjitoarelor cele rele, care au fost izgonite deoarece erau puse numai pe fapte rele. Ele vor fi ajutate de prietenele lor Musa, Tecna, Flora, Layla precum și de profesori. În sezonul 4 o vor întâlni pe Roxy (aceasta este ultima zână de pe Pământ).

Personaje[modificare | modificare sursă]

Winx[modificare | modificare sursă]

 • Bloom: Și-a descoperit puterile magice când a venit în ajutorul unei alte zâne, Stella. Puternică și grijulie, este mereu valabilă când vine vorba să-și ajute prietenele. Puțin după ce a ajuns la Alfea, ea a descoperit că puterile ei își au originea de la antica Flacără a Dragonului (Dragon's Flame). Ea este prințesa și supraviețuitoarea planetei Domino, locul ei de naștere. Ea deține un un iepuraș numit Kiko. Zâna ei protectoare este Lockette, zâna portalurilor. Animăluțul ei magic este Belle, o oiță verde și albă. Ea este iubita lui Sky, cu toate ca ei s-au certat de câteva ori, si Sky a facut-o pe Bloom sa creada ca nu o mai iubeste: In sezonul 1 cand a aflat ca Sky nu era Brandon si era iubitul Prințesei Diaspro, ea pleaca pe Pamant, dar se intoarce convinsa de Stella. Ea afla ca poate deveni cea mai puternica zana din univers pentru ca ea detine flacara dragonului (Dragon's Flame), creatorul universului. Cea mai buna prietena a ei este Stella.
 • Stella: Este o fată destul de vorbăreață. Ține să fie spontană și urăște planurile făcute pentru o perioadă lungă de timp. Stella este destul de infamă printre studentele de la Alfea după ce a aruncat în aer un laborator și a fost ținută în spate un an; astfel fiind mai mare cu un an decât celelalte membre Winx. Ea are puterea soarelui și a lunii deoarece mama ei reprezintă luna și tatăl ei reprezintă soarele. Este prințesa Solariei, locul ei de naștere. Părinții ei sunt divorțați, iar ea își dorește ca ei să se împace, așa cum este dovedit în sezonul 3. Zâna ei protectoare este Amore, zâna iubirii. Ea este iubita lui Brandon, și cea mai buna prietena a lui Bloom. Ele devin prietene în primul episod al sezonului 1 când Bloom o salvează pe Stella de căpcăunul Nut. Nu s-au certat niciodata. La sfârșitul sezonul 1 ea a aflat cu dezamăgire ca Sky e Brandon și Brandon e Sky, în sezonul 4 când Mitzi îl place pe Brandon. Îsi descoperă puterile Enchantix după ce își salvează tatăl la petrecerea data de Sky pe Eraklion. Urăste morcovi, cum este dovedit în sezonul 5, când Brandon îi aduce sucul pe care Roxy îl pregătise pentru Kiko.
 • Flora: O fată foarte miloasă și sensibilă cu o pasiune pentru natură și viață. Fericită și inteligentă, este mereu o dulce și loială prietenă care nu crede în rănirea altora sau a naturii. Este extrem de atașată de plante și natură astfel, camera ei seamănă cu o seră. Puterea ei este natura, care o ajută să folosească plante în atacurile ei și prădători naturali să extermine dăunătorii. Planeta ei este Linphea iar zâna ei este Chatta, zâna bârfelor. În al treilea sezon este dezvăluit că are o soră numită Miele. Ea este iubita lui Helia. Îsi descoperă puterile de Enchantix când o salvează pe sora sa Miele din apa contaminată de Trix. Ea este singura membră a grupului care nu s-a certat cu Helia. Prietena ei cea mai buna e Layla cu toate ca în sezonul 1 pare a fi foarte buna prietena cu Mirta. Colega ei de camera e Bloom.
 • Musa: Este o fata căreia îi place stilul rap în sezonul 1. Vine de pe planeta Harmonic Nebula, cu toate ca are similarități chinezești. În sezonul 2 Riven îi dovedește Musei ca ea este cea pe care o iubește cu adevărat când în episodul 15 o ajuta pentru a-și salva tatăl și în episodul 26 se sacrifica pentru ea apărând-o de Darkar. În sezonul 3 Musa își face o schimbare a look-ului. Tot în sezonul 3 Musa aproape se desparte de Riven, însă ei doi se împacă după ce Riven a făcut o neînțelegere și l-a atacat pe Ophir (Nabu) crezând ca a sărutat-o pe Musa. Atunci Musa vede că Riven s-ar arunca și în foc pentru ea. În sezonul 4 Musa și Riven se cearta din cauza unui manager însa se reîmpaca în episodul 19 după ce Musa îl vede pe Riven după foarte mult timp. Musa este iubita lui Riven. Musa se înțelege bine cu toată lumea, însă cel mai mult ține la prietenia cu Tecna.
 • Tecna: Zâna tehnologiei, este rece și distantă, documentată, mereu misterioasă, iar prezența ei este cu adevărat puternică, reușind să se afirme întotdeauna prin personalitatea ei puternică. Ea este pe jumătate android jumătate om și vine de pe planeta Zenith. Ea are o relație cu Timmy cu toate ca și ei ca și alte cupluri din Winx s-au certat: în sezonul 2 când nu le ataca pe Trix. Zâna ei protectoare e Digit zânișoara Tehnologiei. Prietena ei cea mai buna e Musa, ea fiind colega de camera a Musei. Puterea ei se leagă mai mult s-au mai puțin cu Tehnologia. Își descoperă puterile de Enchantix când se sacrifica pentru locuitorii Androsului.
 • Layla: Este inventivă și creativă. Ea se alătura Grupului Winx în sezonul 2 când ajunge la Alfea. Zânișoara ei este Pif, zâna viselor dulci, care e total opusă Laylei. Ea mai este numita și Aysha. Este prințesa Androsului, ea fiind o maestra a etichetei, toată viata studiind eticheta. Puterea ei are legătura cu morfixul. Își descoperă puterile pe Andros când în loc să-și dorească sa vadă (ochii i-au fost luați de Valtor) și-a dorit ca mama prietenei ei să trăiască. Ea este prima care și-a descoperit puterile Enchantix. Ea este timidă mai ales în sezonul 2 când crede ca locul ei nu e în Winx în urma replicii spuse de Stella. Iubitul ei este Nabu (Ophir), și apare în sezonul 3 când o salvează pe Layla de furia lui Valtor, dar în sezonul 4 moare pentru a salva zânele de pe Pamant. La început ea este ostila față de el, dar își dă seama ca o iubește cu adevărat. Pasiunea ei e sportul mai ales cele extreme.
 • Roxy: Este zâna animalelor, prietenoasa și emotiva. Apare în sezonul 4. Zânelor Winx li s-a dat misiunea de a o proteja de vrăjitorii Cercului Negru. Tatăl ei deține Tutty Frutty Bar și le da băieților un loc de munca. Atunci fiecare a născocit nume noi Sky (Smiley), Brandon (Brandy), Timmy (Jimmy), Riven (Biven), Helia (Alya), si Nabu (Bubu). Ea a descoperit cu tristețe ca este o zână, zânele Winx având ceva bătaie de cap explicându-i cine e. Puterea ei are legătură cu animalele. La sfârșitul sezonului 4 ea acceptă să vină la Alfea. Animalul ei de companie e Artu care la mijlocul sezonului 4 a început să vorbească dându-i sfaturi nespus de înțelepte. Oficial nu este o membra Winx dar multe reviste au considerat-o membra Winx. Cea mai buna prietena a ei este Bloom deoarece Gardenia este orașul amândurora. Exista un zvon căruia Jolly ar fi zânișoara lui Roxy.

Specialiști[modificare | modificare sursă]

 • Sky: Tânărul print al Eraklionului. Acesta are o relație cu Bloom. Acesta este unul din cei mai buni specialiști de la Fantana Rosie (Red Fountain). Este cel mai bun prieten al lui Brandon. Mare parte din sezonul 1 el a fost Brandon iar Brandon Sky deoarece voia o viata de copil normal și voia să-i zăpăcească pe Yoshinoya. Deoarece o iubea pe Bloom a refuzat să se căsătorească cu Diaspro (aleasa de parintii sai). În sezonul 2 el este aproape omorât de Icy dar este vindecat de Bloom. Este înalt și blond și a devenit rege în Winx club Secretul Regatului Pierdut. Dintre Winx, ca amic, se intelege cel mai bine cu Musa.
 • Brandon: Este ajutorul prințului Sky. Identitatea lui se dezvăluie spre sfârșitul sezonului 1, deoarece el și Sky și-au schimbat rolurile. Brandon are o relație cu Stella și este moștenitorul prințului Sky. Când în sezonul 3 descoperă ca Stella a fot transformată în broască o accepta. În sezonul 2 prințesa Amentia vrea sa-l ia de soț, însă Stella a ajuns la timp pentru al salva. Este înalt, musculos și culoarea parului său este șaten. Dintre Winx, ca amic, se înțelege cel mai bine cu Bloom.
 • Riven: Este un tip simpatic, dar foarte gelos, astfel de fiecare când o vede pe Musa cu un alt băiat/bărbat face un mare tam-tam. În sezonul 1 Riven s-a alăturat de partea Trix. Când Trix nu mai au nevoie de ajutorul lui îl aruncă într-o temnița. Riven îi cere sfatul d-nei Griffin, însă este nevoit să se arunce pe geam deoarece este atacat. Revine de partea băieților buni când îl salvează pe prințul Sky de o orătanie. În sezonul 2 Riven și Musa au primul sărut, după ce Riven o salvează pe Musa de puterea mâniosului Darkar. Riven o place pe Musa și încep o relație adevarată de abia la sfarșitul sezonului 2. Prietenul lui cel mai bun e Nabu. În sezonul 3 Helia ii spune ca dacă nu o să se trezească la timp o va pierde pe Musa…
 • Helia: Nepotul lui Saladin. Apare în sezonul 2 legând astfel o relatie cu Flora. În sezonul 4 este un pic modificat, părul lui fiind scurtat. De cele mai multe ori apare la țanc pentru a o salva pe Flora. El este mult mai mare ca ceilalți specialiști deoarece el a părăsit școala după ce a fost cel mai bun de acolo, dar în sezonul 2 când le întâlnește pe „steluțele de la Alfea“ acesta se înscrie în echipa lui Sky. El se pricepe la desen, talent dovedit când a desenat-o pe Flora după ce doar s-a uitat la ea, dar și la poezii. Cel mai bun prieten al lui e Timmy. Numele lui înseamnă soare în greaca veche.
 • Timmy: Un tânăr pasionat de tehnologie, este geniul grupului. El face parte dintr-o lungă linie de oameni de știință. Are o relație cu Tecna. În sezonul 3 când descoperă ca Tecna a dispărut îl apucă plânsul dar e consolat în mod straniu de Riven. Tot acesta e cel care o găsește. E cel mai bun prieten al lui Helia. La fel ca și Tecna, el iubește Tehnologia și de aceea aceasta pasiune îi unește. De asemenea el este un pilot și un mecanic foarte bun.
 • Nabu (Ophir): Apare în sezonul 3 salvând-o pe Layla de furia lui Valtor. Un om nobil l-a născut pe Nabu în Andros. El este iubitul Laylei și a plecat de pe planeta sa de origine pentru a vedea cine îi va fi soție. De aceea el călătorește sub numele de Ophir. El nu i-a spus Laylei adevăratul sau nume decât după ce a fost sigur ca ea îl iubește. Nabu se sacrifica și moare pentru a salva zânele de pe Pământ (sezonul 4) de furia Vrăjitorilor Cerului Negru. După incidentul cu Riven aceștia devin cei mai buni prieteni. Nabu e vrăjitor la fel ca și Saladin. Înfățisarea lui se modifică un pic în sezonul 4.

Pixies (zânișoare)[modificare | modificare sursă]

 • Lockette: zânișoara lui Bloom, zânișoara portalurilor și a labirinturilor. Aceasta e și cea mai timida zână. E a doua cea mai mică zână după Piff. Ea poarta o rochița deseori roz și o coroniță care se poate transforma la nevoie într-o cheie. Ea este de asemenea sperioasa și plângăcioasa. Lockette a ajutat-o pe Bloom de multe ori în căutarea sa. Unii oameni cred ca Lockette ar avea puterea de a deschide portaluri către alte lumi.
 • Amore: zânișoara lui Stella, zânișoara iubirii după cum îi spune numele (Amore înseamnă în italiană Iubire). Natura ei sensibilă e dovedită de parul roșu cu trandafiri roz și rochia ei roșie cu roz. Multă lume crede că Amore e zâna Florei deoarece și Amore iubește natura.
 • Chatta: zânișoara lui Flora, zânișoara de bârfă, care arata oarecum ca Stella: păr lung, blond în două cozi de cal, cu un costum verde. Ea este extrem de vorbăreț și deschis la minte și se bucură de scris urale și vorbesc despre doar despre tot, mai ales ea însăși. Chatta este, de asemenea, cei mai curajoși dintre zânișoare, ca ea o dată s-au ridicat la Darkar intr-un sezon 2 episod. Ca pixie lipit Flora, Flora este foarte dependentă de Chatta, ca urmare a naturii, respectiv, extrem de introvertit, dar liniștită, Flora și personalitate extravertit si vorbarete Chatta lui, care se completează reciproc. Chatta încurajează Flora pentru a găsi puterea de a vorbi mintea ei, de multe ori arată cel mai pozitiv de rezultate. Ea, de asemenea, a ajutat Flora spune Helia despre sentimentele ei despre el.
 • Digit: zânișoara tehnologiei cum îi spune și numele. Ea este imaculată, logica precisă, matematică și nu-și arată foarte des emoțiile. Ea este îmbrăcată într-o albastra salopeta a viitorului. Ea este într-o continuă competiție cu Tecna dar cu toate acestea au o prietenie foarte stransâ pentru ca au aceeași pasiune:jocurile logice.
 • 'Piff: este bebelușul pixie al viselor dulci, ce poarta o rochie roz,și o boneta cu dantela ce o face să semene cu un bebeluș. Ea este legata de Layla și o ajuta în coșmarurile ei nocturne. Ea nu poate vorbi, deci vorbește într-un limbaj al beblușilor ce o face vulnerabila. Ea de asemenea nu poate zbura, și cand a fost găsită cu celelalte zâne la Darkat a trebuit Layla s-o care cu timpul ea a reușit să spună 3 cuvinte: Layla, Buna și Cacao și sa zboare.
 • Tune: este zâna etichetei și a bunelor maniere, chiar și atunci când strigă la ceilalți. Tune este curata, ordonata, adecvata și un pic de modă veche. Ea este îmbrăcată cu o rochie stil victorian albă, albastră și mov iar culoarea părului ei e mov palid. Tune se crede o doamna deoarece este în contrast cu zâna ei Musa care este „faimoasa“ pentru ieșirile și caracterul ei băiețos. În ciuda cicălirilor lui Tune, ele fac o pereche perfectă, fiecare diminuând extremitățile celeilalte.
 • Athea: este păzitoarea codexului de la Fantana Rosie. Athea poarta o rochie de zeiță greaca, deoarece numele ei vine de la zeița Athena, zeița înțelepciunii și a luptelor drepte. Ar putea fi de asemenea posibil ca Athea să aibă puterea tunetelor și fulgerelor. De asemenea Athea e una din cele 4 cele mai puternice zânișoare din lumea magica.
 • Charmy: e verișorul lui Jolly, al lui Lockette și al lui Livy. El a disparut în Shadowhaunt.
 • Concordia: e păzitoarea codexului de la Alfea. Ea este legata de arhiva magică de la Alfea deoarece codexul este printre carți. Ea adoră sa citească. Ea are de asemenea animăluțe magice: o broasca, un căluț de mare și o vulpe.Ea este una din cele mai puternice Pixies din dimensiunea magica.
 • Discordia: este păzitoarea codexului de la Turnul din nori și se ascunde în inima turnului. Ea este aroganta, iubește moda și este de mărime medie. Ea este de asemenea cea mai puternica dintre zânele protectoare deoarece locuiește în inima turnului.
 • Nimphea: e lidera zânelor din satul Pixies. Ea este gardianul satului și mama tuturor zânișoarelor. Ea adoră să se joace cu zânișoarele dar de cele mai multe ori stă în alertă. Ea este foarte amabilă și poartă o rochie verde și un pandantiv care este de fapt codexul.
 • Jolly: e zâna glumelor și a farselor. Ea a apărut prima data în episoadul 16 Hallowinx. Ea se folosește de un soi de cărți Tarot cu ajutorul cărora poate vedea viitorul. El e fratele mai mare al lui Livy. Există un zvon caruia Jolly e zânișoara lui Roxy.
 • Livy: e zânișoara mesajelor, care trimite mesaje cu ajutorul unei plăci de surf. El are un obicei de a fi uituc dar ceea ce îi lipsește din memorie îi aduce în inimă. Livy nu este legat de nimeni poate din cauza taxelor sale, dar se comporta ca Layla. În al doilea sezon el a dezvăluit accidental locația Codexului din satul Pixies. Livy este cel mai rapid Pixies și este greu de prins. Unii oameni cred ca ar avea puterea de super viteză.

Vrajitoarele Trix[modificare | modificare sursă]

Sunt cele mai rele, perfide, ticăloase și veșnice dușmane ale zânelor Winx. Numele „Trix“ a venit în principal de la Musa pentru a le defini într-un singur cuvânt pe „vrăjitoarele lor favorite“. Trix (ca grup) sunt alcătuite din 3 malefice vrăjitoare: Icy, Darcy, Stormy.

Icy[modificare | modificare sursă]

O tânără descrisă foarte fermecătoare cu inima de gheata. Aceasta e cea mai nesuferita și mai rea persoană din acest grup. Ea urăște sa fie contrazisa. Ea are puterea gheții și ii displace Bloom. Ea își dorea în sezonul 1 sa ia inelul Stellei, iar dupa, dorea puterile lui Bloom.

Stormy[modificare | modificare sursă]

Cea mai tânără din Trix, ea (cum îi spune și numele) are temperamentul unei furtuni. Stormy este mândră, irascibilă și oarecum imatură. Stormy este de asemenea cunoscută pentru parul ei scurt și creț asemănător cu o furtuna. Dintre toate zânele Winx ea le urăște cel mai mult pe Musa și Flora. Ca civil ea este îmbrăcată într-o fustă mini, maiou tip Layla și sandale. Ca vrăjitoare ea este îmbrăcată într-o rochie (asemănătoare un pic cu a Florei doar că e mai strâmtă pe picioare și mai închisă la culoare) mănuși și cizme. Ea poartă o centură cu un „S” la Mijloc. Dintre specialiști îl displace Brandon.

Darcy[modificare | modificare sursă]

O tânără din grup a demonstrat adesea motivul pentru care i se spune Doamna Întunericului. Ea este mult mai calma și mai competenta decât surorile ei. Ocolită și manipulatoare, ea își folosește magia întunecată și subtila pentru a controla oamenii. Ea este bună în a descoperi punctele slabe și a le exploata. Ziua de naștere a lui Darcy este pe 26 noiembrie. Ea a avut o pasiune pentru Riven în sezonul I când l-a salvat pe Riven de la un accident de motocicleta. Cu toate aceste ea a trecut rapid peste el, și a început să-l utilizeze ca spion. Darcy a demonstrat de asemenea putere de confuzie. Ea este de asemenea o excelentă hipnotizatoare și delicată (cum s-a observat în Ep. Ziua Trandafirului). Ca civil ea este îmbrăcată într-o pereche de pantaloni, ochelari, pantofi cu toc, și un maiou tip Bloom. Când este vrăjitoare costumația ei e total diferita: o salopetă sau o pereche de pantaloni și o centura la mijloc cu litera „D” Dintre zânele Winx antipatice în mod „nativ” îi sunt Musa, Tecna și Layla. Dintre specialiști îi displace pe Riven și pe Nabu.

Tritannus[modificare | modificare sursă]

Apare în sezonul 5. El este verișorul Laylei care deoarece nu este ales rege ci fratele său, își trădează poporul distrugând încoronarea cu tridentul. Este trimis la închisoare unde le întâlnește pe vrăjitoarele Trix și se îndrăgostește de Icy. Când se revarsă în ocean poluarea toxică de pe Pământ care a ajuns până la Andros printr-un portal care conectează oceanele planetelor, el o absoarbe și se transformă într-un monstru. Apoi el și Icy vor să stăpânească universul Magic, dar Winx îl vor opri ajutate de noile lor prietene și puterile Sirenix.

Școlile Magix și planetele fetelor[modificare | modificare sursă]

Alfea[modificare | modificare sursă]

Școala magică a zânelor (și singura din univers) unde fetele cu calități magice, și care doresc să devină zâne, își întâlnesc visele. Alfea se aseamănă în oarecare măsură cu un campus. Aceasta este o școală de dimensiuni uriașe, având laborator de poțiologie, cămin „Biblioteca”, și de asemenea o arhivă, unde sunt păstrate și secretele Magix-ului, și o sală de mese pajiști pline de flori. Aceasta are de asemenea și o arenă (prezentat în sezonul 2). Aici studiază cele 5 fete Winx. Profesorii sunt în mod special: Faragonda, Griselda (asistenta), WizGiz (profesorul de metamorfoza), Paladiumm, Avalon… Directoarea este Faragonda.

Poțiologie, Metamorfoză, „Magia Psihică”, curs de auto-apărare, și bune maniere… sunt printre teme complexe, predate în colegiu de profesori foarte calificați, strictă și solicitantă! Vă mulțumim pentru aceste lecții, zâne care aspiră adolescente învăța cum să folosească și de a îmbunătăți competențele lor pentru a lupta împotriva răului în numele de egalitate, fraternitate și dreptate.

Fântână Roșie[modificare | modificare sursă]

Școala magică pentru băieți. Aici studiază cei 5 Specialiști, iubiți ai fetelor: Sky, Brandon, Riven, Timmy, și Helia. Elevii studenți aici se numesc Specialiști. Directorul de aici este un vrăjitor (bunicul lui Helia) numit Saladin. Singurul profesor văzut în afară de de Saladin este Gotatorda.

Turnul norilor[modificare | modificare sursă]

Este școala de fete pentru vrăjitoare. Aici studiază de asemenea și Icy, Darcy, Stormy (acestea au fost alungate din turn în sezonul 1), Lucy și Mirta. Directoarea este doamna Griffin, o excelentă astrologă.

Gardenia[modificare | modificare sursă]

Este pe Pământ, în cadrul Sistemului Solar, dar în afara dimensiunii magice. Este planeta unde Bloom crescut cu părinții ei adoptivi înainte de a veni la Alfea. Există peisaje fabuloase de pe pământ, fiecare diferite una față de alta. Exista munți foarte mari, păduri luxuriante, dar, de asemenea, uscat, deșerturi aride. Există oceanele imense unde puteți juca chiar cu delfini, și mii de flori diferite, cu mii de mirosuri diferite!

Este dificil de a defini cantitatea și varietatea de animale și plante. Practic este plin de viață, de culturi diferite și oameni care vorbesc chiar limbi diferite.

Eraklion[modificare | modificare sursă]

Planeta natală a lui Sky, a lui Brandon și a lui Diaspro. Prima dată când a apărut în serial a fost sezonul 2 ep. „Misiune de salvare”. Este o planeta asemănătoare Pământului, doar că foarte împânzită de Ninja.

Solaria[modificare | modificare sursă]

Este planeta natală a Stellei. Este singura planetă care nu a curs nicio picătura de ploaie. Este o planetă renumită pentru soarele veșnic. Prima data a apărut în serial cu ocazia sezonului 3, când Stella s-a dus la o petrecere.

Domino[modificare | modificare sursă]

Este planeta natală a lui Bloom. Aceasta a fost în trecut o planetă diafană (cum ni se arata filmul „Secretul Regatului Pierdut”), dar acum este o planeta plina de zăpadă (sezonul 1 ep. 21) sau foarte aridă (sezonul 1 ep. 10). În Secretul Regatului Pierdut, parcă ar fi un glob de gheață.

Melodie[modificare | modificare sursă]

Este planeta natală a Musei. Pe aceasta planeta domnește prințesa Galatea, salvată în ep. 10 din sezonul 3 de Musa dintr-un incendiu. De atunci, Galatea îi este recunoscătoare Musei și una dintre prietenele foarte bune. În acest loc, divina melodie este regina. Toți de pe această splendidă planetă au similarități chinezești. A apărut în serial în primul sezon, în episodul „Dușmanul din umbra”, în visul Musei cu mama sa.

Andros[modificare | modificare sursă]

Planeta natală a Laylei și a lui Nabu. Aici totul pare să fie o întindere nemărginita de ape. Locuitorii acestei cetăți, sunt prietenoși cu sirenele. A apărut pentru prima data în sezonul 3.

Zenith[modificare | modificare sursă]

Planeta natală a Tecnei. Nu ne este prezentata foarte bine (de fapt știm mai multe despre Roxy decât despre Tecna) dar ni se arata în sezonul 1 atunci când Tecna a avut acel vis.

Linphea[modificare | modificare sursă]

Planeta natală a Florei. Este o planetă foarte împădurită (asemănătoare într-un fel junglei Amazoniene). Acolo lumea nu-și imaginează alta viață exceptând pe cea în care oamenii sunt atașați de natura (asa se explica și atașamentul Florei față de orice înseamnă plantă). A apărut prima data în sezonul 3.

Piatra întunecată[modificare | modificare sursă]

Nu este o planta propriu zisă, dar apare în cartea Halloween în Magix, ca fiind o planetă a lui Jonas (care a fost în respectiva carte foarte atașat de Layla). Aceasta planeta nu este foarte departe de Pământ, bunica lui Jonas (care este de asemenea și Bunica lui Bloom, deci Bloom și Jonas sunt verișori) putând călători dintr-o parte în alta fără prea mari probleme.

Satul Pixies[modificare | modificare sursă]

Este satul celor mai mici și mai draguțe zânișoare din Univers. Deși locația satului nu ne este arătată cu prea mare precizie, aici locuiesc cele 7 zânișoare cunoscute ale zânelor, și protectoarele Codexurilor (3). Aici se găsește de asemenea și pomul Magix-ului. Dacă copacul se ofilește, magia dispare (el fiind jumătate ofilit și jumătate veșnic verde (apare în Winx Club: Aventura Magica).

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

Versiunea pentru DVD[modificare | modificare sursă]

Dublajul în limba română a fost realizat de studioul Empire Video Production.

Versiunea Nickelodeon[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat de către studioul Fast Production Film.

 • Alexandra Radu - Bloom
 • Xing Elena Ling - Flora (sezoanele 1-5)
 • Alina Teianu - Flora (sezonul 6 - prezent)
 • Raluca Botez - Layla
 • Luiza Ionescu Cobori - Stella (sezoanele 1-5)
 • Carmen Lopăzan - Stella (sezonul 6)
 • Irina Drăgănescu - Musa
 • Andreea Gaica - Tecna (sezoanele 1-5, sezonul 7 - prezent)
 • Tamara Roman - Tecna (sezonul 6) Roxy (sezonul 7 - prezent)
 • Adina Lucaciu - Daphne (sezonul 6)
 • Dan Lupu - Sky
 • Constantin Lupescu - Brandon (sezoanele 1-5)
 • Cristian Niculescu - Timmy
 • Doru Cătănescu - Riven
 • Viorel Ionescu - Helia
 • Gabriel Velicu - Nabu
 • Ionuț Ionescu - Roy, Darkar, Valtor, Tritannus, Mike, naratorul
 • Silvia Gâscă - Icy
 • Anca Iliese - Darcy
 • Olimpia Mălai - Griselda, Vanessa
 • Maria Obretin - Griffin
 • Eliza Pauna - Alte voci

Regia: Alexandra Radu

Inginer de sunet: Ovidiu Mitrica si Claudiu Bodrug

Studio dublaj: Fast Production Film

Legături externe[modificare | modificare sursă]