Wind River Systems

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Wind River Systems
Tipcompanie publică  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
SediuAlameda[*], 500 WIND RIVER WAY, 94501
Industriesoftware  Modificați la Wikidata
Produsesoftware[1]  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Wind River Systems este o companie de IT din Statele Unite, specializată în sisteme încorporate. Wind River a luat ființă în 1981, este o companie de stat, cu sediul central in Alameda, California, și este listată pe NASDAQ cu marca WIND[2]. Wind River este lider mondial în Device Software Optimization (DSO)[2]. Wind River permite companiilor să dezvolte, să execute și să gestioneze sofware-ul încorporat mai repede, mai bine, la costuri mai mici și la un grad de fiabilitate mai ridicat[2]. Tehnologia companiei este utilizată în prezent în sute de milioane de dispozitive din întreaga lume[2]. Printre partenerii și clientii săi se află Apple, Hewlett Packard, Boeing, Motorola, NASA, BMW, Mitsubishi, Philips, Siemens, Nortel și Samsung[2].

În septembrie 2007, Wind River a cumpărat compania Comsys din Galați, pentru suma de 1,4 milioane de dolari[2]. Comsys Galați a fost fondată în 2000, avea 52 de angajați și furniza servicii profesionale de dezvoltare de software[2]. Compania a activat în Parcul de tehnologia Informației din Galați încă de la deschiderea acestuia, în mai 2004[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ National Software Reference Library 
  2. ^ a b c d e f g h Wind River a cumparat Comsys Galati pentru 1,4 mil. dolari, 3 Septembrie 2007, wall-stret.ro, accesat la 16 octombrie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]