William S. Baring-Gould

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

William Stuart Baring-Gould (n. 1913 – d. 1967) a fost un specialist în scrierile cu Sherlock Holmes, foarte cunoscut ca autor al biografiei ficționale "Sherlock Holmes of Baker Street: A life of the world's first consulting detective" (1962).

Biografie[modificare | modificare sursă]

S-a căsătorit cu Ceil Baring-Gould în 1937.[1]

El a fost director de creație al revistei Time din 1937 și până la moarte. Bunicul său patern era reverendul Sabine Baring-Gould.

Scrieri[modificare | modificare sursă]

În 1955, Baring-Gould a publicat "The Chronological Holmes" [2], o încercare de a prezenta, în ordine cronologică, toate evenimentele menționate în povestirile cu Sherlock Holmes. Trei ani mai târziu, Baring-Gould a scris "The Annotated Mother Goose: Nursery Rhymes Old and New, Arranged and Explained", împreună cu soția sa, Lucile 'Ceil' Baring-Gould.[3] Cartea oferă o bogăție de informații despre cântecelele pentru copii și include rime licențioase adesea-interzise.

În 1967, Baring-Gould a publicat "The Annotated Sherlock Holmes", o ediție adnotată a canonului lui Sherlock Holmes, cu subtitlul "The four novels and fifty-six short stories complete". În anul următor, Baring-Gould a publicat "The Lure Of The Limerick", un studiu cu privire la istoria poemelor de tip limerick; cartea include o colecție de limerick-uri, ordonate alfabetic, și o bibliografie. Cartea a fost republicată în 1974.

Baring-Gould a scris de asemenea "Nero Wolfe of West Thirty-fifth Street: The life and times of America's largest private detective", o biografie ficțională a detectivului Nero Wolfe, personajul literar creat de Rex Stout. În această carte, Baring-Gould a popularizat teoria că Wolfe a fost fiul lui Sherlock Holmes și al Irenei Adler.

Lucrări principale[modificare | modificare sursă]

  • The Chronological Holmes (1955) (ediție revizuită față de ediția anterioară care a fost publicată în Baker Street Journal în 1948)
  • Sherlock Holmes of Baker Street: A life of the world's first consulting detective (1962)
  • The Annotated Sherlock Holmes (1967)
  • The Lure of the Limerick (Panther Books, Londra, 1968)
  • Nero Wolfe of West Thirty-Fifth Street (1969)

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Archives and Special Collections | University of Minnesota Libraries, www.lib.umn.edu 
  2. ^ „Sherlockian.Net: William S. Baring-Gould”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Obituary: Lucile Marguerite Moody Baring-Gould