Wikipedia:Wiki Loves Monuments/Moldova/Regulament

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Registrul monumentelor • F icon.svg Urmărește-ne pe Facebook
RegulamentJuriuParteneriPresă • Imagini încărcate: 2021 • Rezultate: 2021
site-ul oficial al concursului

1. Dispoziții generale[modificare sursă]

Pentru a participa la concurs, fișierele trebuie să respecte criteriile de mai jos.

1.1. Fișierele trebuie să fie creația personală a participantului și să fie încărcate de autor însuși.

1.2. Fișierele trebuie să fie încărcate în perioada 1 octombrie – 31 octombrie 2021, conform fusului orar al Republicii Moldova (inclusiv transferul la ora de iarnă). Momentul încărcării este înregistrat în mod automat de interfața Commons. Momentul producerii materialelor media nu este relevant.

1.3. Fișierele trebuie să corespundă regulilor generale ale proiectului Wikimedia Commons. De asemenea, ele trebuie publicate sub o licență liberă Creative Commons, potrivit listei de opțiuni din pagina de încărcare.

1.4. Formatul fișierelor trebuie să fie JPEG sau TIFF; rezoluția (produsul în pixeli a lățimii și înălțimii) trebuie să fie cel puțin 0,5 Mpx. Sunt acceptate și fișiere video.

1.5. Fișierele trebuie să reprezinte unul sau mai multe obiective din Registrul monumentelor ocrotite de stat ale Republicii Moldova, reprodusă într-o serie de pagini Wikipedia spre care trimite articolul https://ro.wikipedia.org/wiki/Registrul_monumentelor_Republicii_Moldova_ocrotite_de_stat

1.6. Descrierea imaginilor trebuie să conțină codul obiectivului ilustrat, care este inserat în mod automat prin accesarea legăturii „încarcă” din dreptul fiecărui monument din registrul menționat la punctul 1.5.

1.7. Fișierele care nu respectă cel puțin unul din criteriile 1.1., 1.2., 1.4., 1.5. sau 1.6. pot fi descalificate din concurs, dar pot rămâne la Commons.

1.8. Organizatorii nu poartă răspundere de acțiunile administratorilor Commons în cazurile în care sunt încălcate careva reguli din criteriul 1.3.

1.9. Fișierele încărcate de organizatori, parteneri, membrii juriului și participanți ai expedițiilor foto finanțate în cadrul concursului nu vor fi evaluate și nici premiate.

2. Categorii de premii[modificare sursă]

2.1. Premiul mare[modificare sursă]

2.1.1. Juriul stabilește imaginile câștigătoare ale locului I, locului II și locului III ale categoriei „Premiul mare”, din totalul de imagini care corespund 1. Dispozițiilor generale. Sunt acceptate doar imaginile cu rezoluția de minim 2 Mpx.

2.2. Premiul pentru prolificitate[modificare sursă]

2.2.1. Organizatorii acordă „Premiul pentru prolificitate” participantului care a încărcat fișiere care corespund 1. Dispozițiilor generale și reprezentă cel mai mare număr de monumente distincte.

2.3. Cea mai bună imagine a unui edificiu religios[modificare sursă]

2.3.1. Juriul stabilește imaginea câștigătoare a categoriei „Cea mai bună imagine a unui edificiu religios” din totalul de imagini care corespund 1. Dispozițiilor generale și nu au fost câștigătoare la categoria 2.1. sau 2.4.

2.4. Cea mai bună imagine a unui conac[modificare sursă]

2.4.1. Juriul stabilește imaginea câștigătoare a categoriei „Cea mai bună imagine a unui conac” din totalul de imagini care corespund 1. Dispozițiilor generale și nu au fost câștigătoare la categoria 2.1. sau 2.3.

3. Premiere[modificare sursă]

3.1. Alegerea premiilor[modificare sursă]

3.1.1. Laureații categoriilor 2.1., 2.2., 2.3. și 2.4. vor alege una din trei opțiuni de premii în valoare de $60. Acestea sunt: 1) certificat-cadou de la magazinul foto Fotomax.md http://fotomax.md/ 2) certificat-cadou de la magazinul sport X-Style http://xstyle.md/ 3) abonarea pe 12 luni la serviciul online de backup Backblaze https://secure.backblaze.com/gift.htm

3.1.2. Laureatul locului I în cadrul categoriei 2.1. va alege două din opțiunile enumerate la 3.1.1., cu posibilitatea de a alege aceeași opțiune de două ori sau de a alege două opțiuni diferite.

3.1.3. Laureatul locului II în cadrul categoriei 2.1. va primi, pe lângă opțiunea aleasă la 3.1.1., un certificat-cadou de la magazinul foto Fotomax.md http://fotomax.md/ în valoare de $30.

3.2. Acordarea premiilor[modificare sursă]

3.2.1. Acordarea premiilor va avea loc doar cu participarea organizatorului și persoanei premiate, cu respectarea tuturor rigorilor epidemice.

3.2.2. La primirea premiului, persoana premiată va semna o recipisă de predare-primire pentru prezentarea ulterioară a acesteia către organismul finanțator al concursului.

3.2.3. Acordarea premiilor va avea loc în perioada 1 decembrie – 8 decembrie 2021.

3.2.4. Organizatorii își rezervă dreptul să nu premieze câștigătorii care nu pot fi identificați cu ușurință. Cea mai bună metodă de identificare este activarea unei adrese de email în preferințe.

4. Etapa internațională[modificare sursă]

4.1. Eligibilitatea la etapa internațională[modificare sursă]

4.1.1. Cele mai bune 10 imagini identificate de juriul etapei naționale vor fi trimise automat la etapa internațională.

4.1.2. Dacă la etapa internațională vor exista participanți adresa de email a cărora nu este cunoscută organizatorilor internaționali (vezi 3.2.4.), sau de la adresa de email furnizată nu se obțin răspunsuri, participanții respectivi nu vor fi eligibili pentru premii internaționale, iar imaginile lor pot fi descalificate din etapa internațională.