Wikipedia:WMROMD/Cursuri/Scrierea de articole/FAQ

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Aici vor apărea întrebările puse frecvent de participanții la aceste cursuri.

  1. N-am putut să-mi fac tema dintr-o săptămână, mai pot continua cursul?
    Dacă apar evenimente neprevăzute pe parcurs care vă întârzie într-o săptămână, nu e nicio problemă - cursul e gândit să fie flexibil, puteți recupera după ce ați revenit. Citiți cu atenție cerințele și emilurile și puneți întrebări. Va fi nevoie de un pic mai mult timp, dar cred că se poate recupera orice întârziere.
  2. Verifică cineva ce am făcut?
    Da, instructorul se va uita pe articolele din listă în fiecare săptămână, dar va evalua în principal cerințele din săptămâna respectivă.
  3. Pot mixa sursele (inclusiv traduceri cu alte surse)?
    Da, fără probleme.
  4. Pot prelua text din .... (introduceri, recenzii, site-uri etc.)?
    Cu măsură. Sigur că scurte citate sunt acceptabile din punct de vedere legal, dar există tendința de a se exagera și articolul devine o listă de citate. Pe măsură ce veți scrie mai multe articole veți "simți" unde puteți trage linia, dar momentan încercați să vă limitați la un singur citat, doar dacă este nevoie.
  5. Pot să citez Wikipedia?
    Nu, Wikipedia nu este sursă de încredere. Dacă traduceți, sursele sunt sursele din articolul original, nu Wikipedia în sine. Dacă articolul original nu are surse sau are surse slabe, e posibil să aveți probleme. Faptul că un articol există într-o altă limbă nu e o garanție că va fi păstrat și în română.
  6. Pot să citez site-ul autorului?
    În principiu nu, pentru că o asemenea sursă nu este independentă de subiect. Totuși, anumite informatii punctuale pot fi extrase de acolo (de ex. membrii familiei). Încercati să folosiți predominant surse independente de subiect.
  7. Pot să citez interviuri?
    Nu. Interviurile conțin informații date de subiect, deci nu sunt independente.