Wikipedia:WMROMD/Concursuri/Wikimărțișor 2023

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
1.03 WikiMartisor

Cu ocazia primelor zile ale primăverii, când în mod tradițional sărbătorim femeile, vă invităm la un concurs de editare de articole despre personalități feminine din România și Moldova. În perioada 1 martie - 14 martie vă invităm să scrieți în Wikipedia articole noi sau să îmbunătățiți articole existente despre femei.

Vă invităm să vă alăturați acestei inițiative și să sărbătoriți printr-un articol femeile remarcabile ale României și Moldovei.

Participanți[modificare sursă]

Oricine se poate alătura campaniei prin editarea articolelor despre personalități din România și Moldova. Când salvați articolele la care lucrați, în descrierea modificărilor, folosiți și hashtagul #wikimartisor.

Cum editez pe Wikipedia?[modificare sursă]

Pentru cei care nu au mai editat până acum vă recomandăm să treceți prin cursurile introductive Editare pe Wikipedia și Scrierea de articole noi.

Premiile sunt oferite de Wikimedians of Romania and Moldova și de voluntari în următoarele categorii:

  • Premiul pentru cele mai multe articole noi (Care au minim 3500 bytes)
  • Premiul pentru cele mai multe îmbunătățiri la articole existente (Note și referințe de calitate, reformulări și completări secțiuni noi)
  • Premiul pentru noii editori Wikipedia cu cele mai multe contribuții la campanie (Editor nou care s-a înscris pe Wikipedia în 2023)

Premiile constau în carduri cadou în valoare de 400 lei. Toți cei care editează în cadrul campaniei vor fi premiați cu câte o stea cu tematica de concurs pe profil. Contribuțiile pot fi urmărite pe Wikimedia hashtag Tool.

Lista articolelor[modificare sursă]

Puteți lucra pe orice articol al unei femei din România sau Republica Moldova.

Aici găsiți sugestii de articole care pot fi create:

Iar aici articole care pot fi îmbunătățite:

Rezultatele vor fi anunțate la începutul lunii aprilie 2023. Conform Wikimedia hashtag search ăn cadrul campaniei am avut:

  • 81 de editări pe Wikipedia
  • realizate pe 63 de pagini
  • de către 12 utilizatori
  • au fost create 17 pagini noi

Organizatori[modificare sursă]