Wikipedia:Asistent pentru a crea articole/Încă nepregătit

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
6. Finalizare
Notabilitate

Dacă un subiect are o acoperire semnificativă în ceea ce privește sursele de încredere care sunt independente de subiect atunci se consideră că s-au satisfăcut criteriile de includere pentru un articol de sine stătător.

Vă mulțumim că ați folosit acest Expert!

Deși momentan articolul propus de dumneavoastră nu este încă gata, el ar putea fi, eventual, îmbunătățit. Când veți considera ca articolul dumneavoastră este gata, vă rugăm să luați în considerare să reparcurgeți acestui expert (doar duceți-vă înapoi la început); alternativ, puteți crea o schiță până când articolul va fi gata (vedeți mai jos). În orice caz, noi vă încurajăm să continuați să participați la proiect în alte moduri, de exemplu la îmbunătățirea articole existente.


Ce puteți face acum

Creați o ciornă. (Doar pentru utilizatorii înregistrați.) În timp ce schițați articolul și adunați informații și surse, puteți crea o ciornă în spațiul dumneavoastră de utilizator. Mai târziu, atunci când este gata, puteți muta sau copia ciorna pe „spațiul principal” al Wikipediei.

Sursele bune

1. au o reputație în ceea ce privește fiabilitatea: acestea sunt surse de încredere
2. sunt independente de subiect
3. pot fi verificate de către alți editori

Sursele sunt (aproape) totul

Subiectul ar putea fi notabil, dar fără referințe bune, nimeni altcineva nu va putea revizui și nu va fi de acord cu conținutul articolului, de asemenea nimeni nu va putea să verifice informațiile din articolul dumneavoastră. De aceea veți avea nevoie (cel mai mult) de surse de încredere care să fie independente de subiect.

  • Căutați mai multe surse! Nu exista niciun înlocuitor al acestei cercetări.
  • Rețineți că nu toate subiectele din lume îndeplinesc criteriile de notabilitate.
  • Rețineți că nu toate subiectele care îndeplinesc criteriile de notabilitate sunt și enciclopedice - subiecte ca întrebări frecvente, ghiduri de jocuri video, memoriale, manuale de utilizare, liste de legături externe, simple definiții de dicționar, auto-promovările și reclame nu sunt enciclopedice. Vedeți și ce nu este Wikipedia.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă surse dvs. sunt suficiente sau cum se scrie dintr-un punct de vedere neutru, întrebați un utilizator cu experiență.
  • Dacă sunteți în imposibilitatea de a găsi surse în sprijinul unui articol, ați putea face o cerere la Wikipedia: Articole cerute.


Dacă doriți să încercați să găsiți sursele cele mai de încredere necesare pentru articolul pe care vreți să-l creați, aceste legături vă pot ajuta:

Găsiți surse: Google (cărți · știri · ziare · scholar · imagini libere · ref WP· JSTOR · NYT · TWL.
Amintiți-vă, totuși, că numeroase surse valoroase nu sunt disponibile on-line.


Acest Expert este în curs de dezvoltare.
Apăsați aici pentru a trimite feedback

Vă mulțumim.