Wikipedia:Proiectul săptămânii/Procedură
|
Ce trebuie să faceți:
|
Ce nu trebuie să faceți:
|
Informații pentru responsabil(i)
De principiu un articol poate fi articolul săptămânii o singură dată, scopul acestei prevederi fiind acela de a oferi egalitate de șanse între articole. În cazuri bine justificate, cum ar fi un interes comun sau necesitatea de a sprijini un proiect cu impact semnificativ, pot fi și rare excepții.
În cazul apariției a mai mult de 3 propuneri active în tabel pentru un utilizator, se face curățenie pentru a readuce la 3 numărul respectiv. De preferință se solicită utilizatorilor în cauză să selecteze ei înșiși acele propuneri, cu următorul text:
- == Rugăminte==
- Bună ziua,
- Vă rugăm să alegeți dintre temele sugerate de dumneavoastră la [[Wikipedia:Proiectul săptămânii/Propuneri]], maxim 3 propuneri (curentă și în așteptare) care vi se par prioritare, ținând cont de următoarele criterii:{{citat|Intră la rând - cu prioritate față de articolele la care s-a propus numai bibliografie, articolele deja inițiate de autorii propunerilor. Cu cât articolul propus de cineva este mai dezvoltat de acesta, cu atât va fi introdus mai repede|[[Wikipedia:Proiectul săptămânii/Procedură#Informații pentru responsabil]]}}{{citat|'''Câte propuneri se pot face în același timp ?''' Încercați fiecare să vă limitați la cel mult de 3 teme care să fie active în același timp în tabelul de propuneri, pentru a da ocazia și altora să facă același lucru într-un mod cât mai echitabil. Odată ce o propunere a devenit deja articol al săptămânii și a fost trecută în arhivă, puteți bineînțeles dacă doriți, să reîntregiți numărul de 3 sugestii active oricând.|[[Wikipedia:Proiectul săptămânii/Procedură#Sugerarea temelor de articole]]}} --~~~~
Criteriul principal este posibilitatea comunității de a dezvolta articolele alese, asociat interesului — constant sau doar sezonier — care există pentru acele subiecte.
Este bine ca să devină articole ale săptămânii acelea care dezvoltă subiecte semnificative ca importanță, recomandate de comunitate. Recomandarea este ca articolele unei săptămâni să fie selectate în așa fel încât să existe o diversitate a temelor abordate, fără a favoriza anumite domenii, astfel că este de dorit să existe un echilibru între numărul de subiecte de tip:
- România/Republica Moldova/români
- cele universale
- cele de actualitate (dacă acestea există și dacă subiectele au un impact semnificativ).
Articolele propuse în tabel cu subiecte despre România/ R. Modova/ români sau de actualitate este bine să fie marcate cu „- Ro/RM” (pentru articolele cu subiecte despre România/ Republica Moldova/ români) și cu „- articol de actualitate” pentru articolele de actualitate.
Intră la rând - cu prioritate față de articolele la care s-a propus numai bibliografie, articolele deja inițiate de autorii propunerilor. Cu cât articolul propus de cineva este mai dezvoltat de acesta, cu atât va fi introdus mai repede.
Cei care propun articole pot propune o dată relevantă, iar acel articol trebuie să fie planificat în săptămâna respectivă, dacă nu există un eveniment neașteptat care să îi ia locul. Excepția este reprezentată de cazul în care responsabilul proiectului consideră că articolul nu prezintă suficient interes pentru comunitate.
În cazul articolelor care stagnează, după 3 (modificări absente) - maxim 4 zile (modificări minime) înlocuirea se poate face în timpul săptămînii cu orice propunere din listă, după aceleași criterii generale după care se efectuează programarea. Dacă cineva consideră că poate dezvolta un articol și are documentația necesară, poate să ceară păstrarea sa în rândul articolelor săptâmânii, semnalând acest lucru pe pagina de discuție a articolului. Articolele introduse la mijlocul intervalului - dacă sunt editate activ, pot fi lăsate ceva mai mult - de la caz la caz
În cadrul Proiectului săptămânii, se vor folosi formatele {{Articolul săptămânii 1}}, {{Articolul săptămânii 2}}, {{Articolul săptămânii 3}} și {{Articolul săptămânii 4}} (recomandarea este ca articolele să fie aranjate în ordine alfabetică) care generează titlul articolelor curente, și {{Statut PS}}, format care trebuie introdus în paginile de discuție a articolelor care au fost, sunt sau vor fi articole ale săptămânii.
Arhiva trebuie să conțină toate articolele promovate, chiar dacă nu au atras interes.
În Categorie:Proiectul săptămânii sunt incluse pagina principală a proiectului împreună cu celelalte subpagini și, implicit, articolele acestei săptămâni.
Vezi și
- Wikipedia:Articole cerute
- Articole fundamentale
- Articole de tradus
- Articole care au nevoie de traducere
- Cele mai căutate articole (listă automată)
- Pagini dorite (listă automată de pagini inexistente la care fac trimitere alte pagini, așa numitele „legături roșii”).