Wikipedia:Concurs de scriere/Concluzii

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Primul concurs de scriere (martie 2006)[modificare sursă]

Primul concurs de scriere al Wikipediei române a asigurat nu numai voie bună, ci mai întâi de toate, o îmbunătățire a calității articolelor. Respectând motto-ul Wikipediei, participanții s-au ajutat reciproc prin critici constructive și au dat o mână de ajutor și articolelor concurenței. Articolele câștigătoare au fost desemnate prin vot, pentru a se evita conflictele și pentru a oferi tuturor wikipediștilor familiarizați deja cu Wikipedia, posibilitatea de a puncta articolele care li s-au părut a fi cele mai bune.

Concursul de scriere nu este privit pe Wikipedia română ca formă de competiție, ci ca formă de colaborare.

Scopul de a atrage noi utilizatori a fost atins cu succes și s-a observat că aceștia au revenit la Wikipedia cu contribuții chiar și după încheierea concursului. Noii veniți au învățat în această perioadă cum să insereze imagini pe anumite pagini, ce rol au legăturile interwiki și legăturile interne, au învățat să creeze formate și note bibliografice.

Administratorii s-au implicat și ei în concurs ajutând nu numai la îmbunătățirea articolelor, ci și la editarea de noi articole.

Premiile au fost binevenite, astfel încât am avut posibilitatea să-i premiem pe cei care au scris articolele. Împărțirea premiilor s-a desfășurat pe o perioadă destul de lungă, deoarece unii utilizatori au fost mai greu de găsit, însă nu s-au înregistrat conflicte.

Data următorului concurs trebuie să fie stabilită.--Emily | 5 decembrie 2006 20:47 (EET)[răspunde]

Al doilea concurs de scriere (septembrie 2006)[modificare sursă]

Cel de-al doilea concurs s-a desfășurat în bune condiții, deși a început destul de timid. Curajul contribuitorilor a mai crescut pe parcurs și au început să scrie articole sau să dezvolte cioturi. Împărțirea premiilor a fost mai anevoioasă, dar până la urmă am reușit să facem conexiunile necesare și să trimitem toate cărțile.

Următorul concurs va avea loc în luna martie 2007. Vă așteptăm!--Emily | 5 decembrie 2006 20:47 (EET)[răspunde]