Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2016

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Wikipedia:CEESPRING2016)

Wikimedia CEE Spring este un concurs anual, organizat de comunitățile Wikimedia din Europa centrală și de est, cu scopul de a crea și dezvolta articole pe Wikipedia despre țările din regiune în toate limbile locale. La Wikipedia în limba română, acest concurs este organizat în premieră.

Ediția 2016 s-a desfășurat în perioada 21 martie – 31 mai 2016.

Participanții la concursul organizat de Wikipedia română au scris în limba română despre subiectele propuse de alte comunități. La rândul nostru, am propus și noi o listă de articole legate de România și Republica Moldova, care au fost scrise de membrii altor comunități.

Regulament[modificare sursă]

  1. La concurs poate participa orice doritor care este înregistrat la Wikipedia sub un nume de utilizator. Organizatorii nu pot ridica premii. Pentru a putea fi monitorizați și punctați pentru activitatea lor, participanții trebuie să se înregistreze scriindu-și numele în lista de mai jos.
  2. Articolele trebuie să fie scrise începând de la 28 martie 2016. Încheierea concursului este preconizată pentru 31 mai 2016, dar poate fi amânată până la 5 iunie 2016 la decizia organizatorilor.
  3. Articolele trebuie să fie despre orice țară sau regiune din Europa Centrală și de Est înscrisă în concurs, în afară de România și Republica Moldova. Pentru inspirație puteți consulta lista de articole propuse după regiune, dar nu este obligatoriu să alegeți articole de acolo.
  4. Articolele trebuie să respecte standardele de bază ale Wikipediei în limba română:
    1. să fie scrise în limba română și să nu reprezinte traduceri automate din alte limbi;
    2. să reprezinte un subiect notabil (vezi Wikipedia:Notabilitate);
    3. să conțină informații verificabile (vezi Wikipedia:Verificabilitate);
    4. să fie redactate corect (vezi Wikipedia:Manual de stil);
    5. să nu conțină text copiat din alte resurse (vezi Wikipedia:Drepturi de autor).
  5. Se acceptă doar articolele noi de cel puțin 200 cuvinte și cele care au fost extinse cel puțin de zece ori (în octeți).
  6. Participanții acumulează puncte în felul următor:
    1. Pentru fiecare articol nou scris: 1 punct.
    2. Pentru fiecare articol extins cel puțin de zece ori (se referă doar la articolele care existau la începutul concursului): 1 punct.
    3. Pentru greșeli grave de ortografie sau de formatare într-un articol: -0,8 puncte.
    4. Pentru înregistrarea articolului prin introducerea formatului {{Wikimedia CEE Spring 2016}} în pagina de discuții: 0,2 puncte.
      Formatul trebuie utilizat în acest mod:
      {{Wikimedia CEE Spring 2016|utilizator=[NUME_DE_UTILIZATOR]|țară=[DENUMIREA_ȚĂRII]|subiect=[DENUMIREA_SUBIECTULUI]}}
      de exemplu:
      {{Wikimedia CEE Spring 2016|utilizator=Ionpopescu|țară=Ucraina|subiect=Economie}}
  7. Premiile se vor acorda după următoarele criterii (în orice situație de remiză, se trage la sorți):
    1. Premiul mare: participantului care a acumulat cele mai multe puncte.
    2. Premiul special pentru cel mai prolific nou-venit: participantului cu cel mai mare punctaj acumulat dintre cei care la momentul începerii concursului aveau mai puțin de 100 contribuții la Wikipedia în spațiul de nume implicit.
    3. Premiul special pentru diversitate: participantului cu cel mai mare punctaj acumulat dintre cei care au scris măcar câte un articol (corespunzător regulii 5) despre toate țările și regiunile Europei Centrale și de Est din lista concursului: m:Wikimedia CEE Spring 2016/Article Lists.
    4. Premiul pentru promovarea Cehiei: se acordă utilizatorului cu cele mai multe puncte acumulate din articole despre Republica Cehă. Câștigătorul acestui premiu trebuie să fie de acord ca datele necesare livrării (nume, adresă, email și/sau telefon) să fie cunoscute de Centrul Ceh din București.
    5. Premiul pentru promovarea Poloniei: se acordă utilizatorului cu cele mai multe puncte acumulate din articole despre Polonia. Câștigătorul acestui premiu trebuie să fie de acord ca datele necesare livrării (nume, adresă, email și/sau telefon) să fie cunoscute de Institutul Polonez din București.
  8. Premiile reprezintă:
    1. Premiul mare: orice carte sau cărți de la elefant.ro, din secțiunile „Biografii & memorii”, „Biografii & memorii (e-books)”, „Cărți de specialitate”, „Dicționare și enciclopedii” sau „Istorie”, în limita a 1000 RON
    2. Premiile speciale: orice carte sau cărți de la elefant.ro, din secțiunile „Biografii & memorii”, „Biografii & memorii (e-books)”, „Cărți de specialitate”, „Dicționare și enciclopedii” sau „Istorie”, în limita a 250 RON
    3. Premiul pentru promovarea Cehiei este oferit de Centru Ceh din București: un set de cărți din colecția Cartea Cehă, scoase la editura Curtea Veche și un album cu fotografii de Josef Koudelka.
    4. Premiul pentru promovarea Poloniei este oferit de Institutul Polonez din București: filme ale regizorilor polonezi, CD-uri cu muzică poloneză, cărți cu literatură poloneză traduse în limba română, albume despre Polonia, dulciuri poloneze precum și gadgeturi cu sigla Institutului Polonez din București.

Participanți[modificare sursă]

Vedeți articolele create pe subiecte și pe țări în categoria:

Marele premiu[modificare sursă]

Premiul pentru cel mai prolific nou-venit[modificare sursă]

Premiul pentru diversitate[modificare sursă]

Premiul pentru promovarea Cehiei[modificare sursă]

Premiul pentru promovarea Poloniei[modificare sursă]

Organizatori[modificare sursă]

Comunicate de presă[modificare sursă]