Wikipedia:Acces WAP

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Wapedia este un serviciu gratuit instituit de Florian Amrhein, care vă permite să accesați Wikipedia prin intermediul dispozitivelor mobile. Serviciul este disponibil din august 2004 (în varianta germană), iar versiunea în română a fost lansată în decembrie 2005.

Pentru folosirea acestui serviciu aveți nevoie de un terminal cu acces la Internet, de exemplu un telefon mobil sau un PDA cu un browser WAP sau Web. Articolele sunt afișate diferit pentru terminale diferite, în funcție de posibilitățile tehnice (rezoluție și formate) ale aparatului.

Versiuni ale Wapediei în română (tastați adresa corespunzătoare în bara de adrese a terminalului mobil):

Browser-ele Opera, Mozilla și Firefox (cu plugin WML) pentru PC pot să vizualizeze pagini WAP, pentru a testa Wapedia pe un PC normal. Un simulator Wapedia se găsește la adresa http://www.wapedia.org/ro/.

Pe lângă versiunea în română, care se adresează utilizatorilor WAP din România, Republica Moldova și vorbitorilor de română din alte țări, există și alte versiuni de limbă (engleză, spaniolă, franceză, poloneză, rusă și turcă). Alte limbi vor fi adăugate la cerere.

Capturi ecran (Screenshots)[modificare sursă]

Legături externe[modificare sursă]