Welf al VII-lea

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Welf al VII-lea
Duce de Spoleto, Margraf de Toscana

Welf al VI-lea şi Welf al VII-lea la abaţia Steingaden.
Date personale
Născut1135 Modificați la Wikidata
Decedat (32 de ani) Modificați la Wikidata
Siena, Republica Siena⁠(d) Modificați la Wikidata
Cauza decesuluimalarie Modificați la Wikidata
PărințiWelf al VI-lea[1]
Uta de Cawl[*][1] Modificați la Wikidata
Ocupațieconducător[*] Modificați la Wikidata
Apartenență nobiliară
Titlurimarkgraf von Toskana ()
Duke of Spoleto[*][[Duke of Spoleto (articol-listă în cadrul unui proiect Wikimedia)|​]] ()
Familie nobiliarăDinastia Welfilor

Welf al VII-lea (n.c. 1135 – d. 11 sau 12 septembrie 1167), membru al Casei de Welf, a fost duce de Spoleto și margraf de Toscana de la 1160 până la moarte.

Welf a fost singurul fiu al lui Welf al VI-lea și al soției sale Uta, fiica lui Godfrey de Calw, conte palatin al Rinului.

Tatăl său a moștenit domeniile din Suabia ale familiei, incluzând importantele ținuturi Altdorf și Ravensburg, pe care i le-a dat lui Welf care s-a concentrat totuși cea mai mare parte din timp la administrarea posesiunilor din Italia. În acest timp tatăl său, Welf al VI-lea, s-a aflat în Suabia. Cei doi Welfi au sprijinit alegerea lui Frederic I Barbarossa ca rege romano-german, iar Welf-fiul l-a acompaniat pe acesta în campaniile sale din Italia începând din 1154. În 1160 împăratul Barbarossa l-a numit duce de Spoleto și margraf de Toscana. Între 1164 și 1166, el a participat la disputa feudală dintre tatăl său și Ugo de Tübingen, pe care împăratul Frederic a tranșat-o în favoarea Welfilor. De asemenea, Welf al VII-lea a participat la campania din 1167, în care malaria a devastat armata imperială și l-a forțat pe Barbarossa să se retragă dincolo de Alpi. Welf a fost una dintre victimele epidemiei de malarie și a murit la Siena. El a fost înmormântat în biserica Abației Steingaden din Bavaria, acolo unde urma să fie înmormântat și tatăl său.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Thomas Zotz, Andreas Schmauder, Johannes Kuber (ed.): Von den Welfen zu den Staufern. Der Tod Welfs VII. 1167 und die Grundlegung Oberschwabens im Mittelalter (Oberschwaben. Forschungen zu Landschaft, Geschichte und Kultur., vol. 4)., Editura Kohlhammer, Stuttgart 2020, ISBN 978-3-17-037334-1.
  1. ^ a b The Peerage