War of the Worlds: Goliath

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Războiul Lumilor: Goliath
Rating
Titlu originalWar of the Worlds: Goliath
Genfilm științifico-fantastic
film de acțiune
Dieselpunk  Modificați la Wikidata
RegizorJoe Pearson[*][[Joe Pearson (American screenwriter and television producer)|​]]  Modificați la Wikidata
Bazat peRăzboiul lumilor  Modificați la Wikidata
Premiera
(Germania)[1]  Modificați la Wikidata
Țara Malaysia  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiManhattan
Anglia  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba engleză  Modificați la Wikidata
Website oficialhttp://www.wotw-goliath.com/  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Războiul Lumilor: Goliat (titlu original: War of the Worlds: Goliath) este un film malaysian SF de animație din 2012 regizat de Joe Pearson. Este produs de Tripod Group și a fost lansat la 15 noiembrie 2012 în Malaysia. Rolurile de voce au fost interpretate de actorii Peter Wingfield, Elizabeth Gracen, Jim Byrnes, Beau Billingslea, Tony Eusoff, Adam Baldwin, Mark Sheppard, Adrian Paul. Spre deosebire de alte filme Războiul Lumilor, acesta este o continuare vag bazată pe romanul lui H. G. Wells. Titlul filmului, Goliat, se referă la o nouă armă bazată pe tripozii marțieni - un trepied de luptă din clasa Ahile bazat pe forța aburului, având 65 de picioare înălțime, fiind înarmat cu mitraliere grele și șase rachete, o rază de căldură și un tun de 88 mm.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Filmul are loc într-o realitate alternativă a Pământului. Punctul de divergență îl reprezintă invazia marțiană neprovocată din 1899 care a ucis peste 180 de milioane de oameni. În Leeds, Anglia, tânărul Eric Wells asistă neputincios și cu groază cum părinții săi sunt uciși de un Tripod Marțian. În cele din urmă prima invazie este stopată de microbii tereștri. Tehnologia marțiană este analizată de cercetătorii tereștri, umanitatea având parte de un uriaș salt tehnologic în comparație cu istoria noastră.

15 ani mai târziu, în 1914, Manhattan, New York este o lume dieselpunk/steampunk. O alianță militară globală a fost fondată -Allied Resistance Earth Squadron (A.R.E.S.) - pentru a opri viitoarele invazii marțiene. Un grup nou de tripozi militari tereștri este organizat: căpitanul acestuia este Eric Wells, colegii săi din subordine sunt locotenentul american Jennifer Carter, caporalul irlandez Patrick O'Brien, sergentul canadian Abraham Douglas și locotenentul malaysian Raja Iskandar Shah. A.R.E.S. este comandat de generalul rus Sergei Kushnirov (care și-a pierdut familia sa în fața marțienilor în 1899 la St. Petersburg), de secretarul de război Theodore Roosevelt și de profesorul Nikola Tesla. Tesla este cel care a adaptat tehnologia marțiană în noi arme. vehicule și noi forme de energie.

Are loc Atentatul de la Sarajevo dar Primul Război Mondial din realitatea noastră este oprit de o nouă invazie marțiană - aceștia folosesc tripozi și arme mult mai puternice și sunt imuni deja la microbii tereștri.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Războiul Lumilor: Goliath”, Internet Movie Database, accesat în  

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Format:Războiul Lumilor