Wikipedia:Administratori de interfață

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Wikipedia:AT)
Comenzi rapide:
WP:AI
WP:AT

Administratorii de interfață cunoscuți și sub denumirea de administratori tehnici (interfață-admini sau techadmins) sunt utilizatori cu abilitatea de a edita pagini CSS/JS la nivel local (pagini cum ar fi MediaWiki:Common.js sau MediaWiki:Vector.css sau paginile gadget listate la Gadgets), orice pagină CSS/JS din spațiul de utilizator al altui utilizator și orice pagini din spațiul de nume MediaWiki. Aceste pagini sunt executate de browserul editorilor și cititorilor de wiki drept cod, care pot fi folosite pentru a schimba stilul conținutului, a schimba comportamentul paginilor sau chiar a crea instrumente extrem de complexe, cum ar fi wikEd.

Editarea CSS / JS executată în browserele altor utilizatori este foarte puternică și potențial periculoasă în mâinile unui utilizator rău intenționat; administratorii de interfață trebuie să fie utilizatori în care comunitatea are multă încredere, au cel puțin o înțelegere de bază a CSS și JS, sunt conștienți de așteptările privind politica de confidențialitate și au o înțelegere decentă a modului de a-și securiza contul (alegerea unor parole puternice și unice, folosirea autentificării cu doi factori etc.).

Începând cu data de 30 iulie 2018, birocrații au capacitatea tehnică de a acorda și revoca dreptul de administrator de interfață. Alegerea în această funcție de face potrivit procedurii descrise la Wikipedia:Candidați#Administrator_de_interfață.

Anularea permisiunilor[modificare sursă]

  • Permisiunile ar trebui eliminate de către birocrați în următoarele situații:
  1. Cerere voluntară adresată de către administratorul de interfață stewarzilor.
  2. Prin revocare, la Wikipedia:Revocare

Bibliografie[modificare sursă]