W.I.T.C.H. (serial)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
W.I.T.C.H.

Intertitlu din sezonul 2
Genserial de televiziune fantastic[*]
serial TV de aventuri[*]
melodramă
serial TV de comedie[*]  Modificați la Wikidata
Creator(i)Gary Tomlin
Elisabetta Gnone
Dezvoltator(i)Darrell Vickers
Andrew Nicholls
Greg Weisman
VociEngleză:
Kelly Stables
Candi Milo
Kali Troy
Christel Khalil
Liza del Mundo

Franceză:
Karine Pinoteau
Célia Charpentier
Colette "Coco" Noël
Sybille Tureau
Laura Pelerins

Italiană:
Donatella Fanfani
Francesca Bielli
Tosawi Piovani
Emanuela Pacotto
Marcella Silvestri

Compozitor temă muzicalăNoam Kaniel[*][[Noam Kaniel (cântăreț israelian)|​]]  Modificați la Wikidata
Țară de origineFranța
Statele Unite ale Americii
Italia  Modificați la Wikidata
Limbă(i)engleza
Nr. de sezoane2
Nr. de episoade52 (lista episoadelor din W.I.T.C.H  Modificați la Wikidata)
Producție
Perioadă de difuzare[1]
Companie(i) de producțieRegency Television
Difuzare
Canal originalJetix
Disney Channel  Modificați la Wikidata
Cronologie

W.I.T.C.H. este un serial de desene animate, după o serie de benzi desenate cu același nume. Serialul a fost transmis de programul Jetix și de Pro TV. Will, Irma, Taranee, Cornelia și Hay Lin sunt cinci prietene care într-o bună zi descopera că au puteri magice uluitoare cu ajutorul cărora pot controla tot ce se află in jurul lor.

W.I.T.C.H sunt doar inițialele celor cinci fete care află până la urmă că sunt gardienele voalului. Cele cinci fete, Will, Irma, Taranee, Cornelia și Hay Lin luptă cu toate puterile lor pentru a păzi Pământul și alte lumi de forțele întunecate din Meridian.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Will Vandom, deținătoarea inimii Kandrakarului, are 14 ani și s-a mutat la Sheterfield împreună cu mama sa, după ce aceasta și tatăl ei au divorțat. Poate crea fulgere și poate da viață oricărui obiect. Iubitul ei este Matt Olsen. Aceasta are o pasiune pentru animale, în special pentru broscuțe.

Irma Lair are puterea apei, este glumeața grupului și leneșă. Iubitul ei este Joel, bateristul formației Colbalt Blue. Are un frățior mai mic pe nume Christopper și locuiește împreuna cu mama, tata și frățiorul ei cel mic.

Taranee Cook deține puterea focului, se pricepe la matematică și strategii și poate să vorbească prin telepatie cu celelalte fete din grup. Iubitul ei este Nigel, cu care nu are o relație prea bună. Are un frate mai mare pe nume Peter, fostul prieten al Corneliei. Mama lui Taranee este judecătoare, iar la un moment dat s-a simțit obligată să își acuze propria fiică datorită unui jaf, unde Nigel și Taranee au vrut să ajute.

Cornelia Hale are puterea pământului și poate mișca obiectele de la distanță fară să le atingă. Iubitul ei este Caleb și a fost Peter (fratele lui Taranee). Cornelia are 14 ani și frecventeaza aceeași clasă cu Will, locuiește împreună cu surioara ei mai mică Lillian, cu mama, tatăl și cu un motan (Napoleon) care poate vorbi, din dorința lui Lillian care este inima pământului.

Hay Lin conduce aerul după propria voință, poate să se facă invizibilă, să zboare, iar dacă atinge un obiect poate să simtă cine și când l-a mai atins. Iubitul ei este Erik de care va trebui să se despartă, deoarece acesta se va muta împreună cu părinții lui în alt oraș. Locuiește împreună cu bunica, mama și tatăl ei.

Nerissa este o vrăjitoare bătrână, are aceeași putere ca Will (chintesența). Melissa a fost și ea gardiană. Ea încearcă să se răzbune pe Kandrakar și își dorește să obțină cât mai multă putere, pentru a se reuni cu vechile gardiene și pentru a cuceri dimensiunile. Aceasta are un fiu, războinicul Caleb.

Blunk este un passling care colecționează vechituri și gunoaie și miroase foarte urât. El ajută gardienele cu plăcere întotdeauna, dar foarte des dă de multe probleme.

Lista episoadelor[modificare | modificare sursă]

Perioadă de difuzare: 2004-2009

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://dbpedia.org/resource/W.I.T.C.H._(TV_series), accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)