Vladimir Carauș

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru alte persoane cu numele respectiv, vedeți Carauș.
Vladimir Karauș
Date personale
Născut (75 de ani) Modificați la Wikidata
Cuzmin, raionul Camenca, Нистрения / Transnistria Modificați la Wikidata
Cetățenie Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste
 Republica Moldovenească Nistreană Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician
agronom Modificați la Wikidata
Activitate
PremiiMedalia „Pentru muncă susținută” (Transnistria)
Partid politicPCUS

Vladimir Carauș (în rusă Владимир Степанович Карауш) (n. 26 februarie 1949, satul Cuzmin, raionul Camenca, RSS Moldovenească) este un om politic al auto-proclamatei Republici Moldovenești Nistrene, care îndeplinește în prezent funcția de șef al Administrației de Stat a raionului Camenca.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Vladimir Karauș s-a născut la data de 26 februarie 1949, în satul Cuzmin din raionul Camenca (RSS Moldovenească), într-o familie de etnie ucraineană. A absolvit Institutul Agronomic din Chișinău, obținând diploma de inginer agronom.

A lucrat la Ferma de Stat a Școlii Tehnice "I. Soltisa" ca muncitor (1967-1969), apoi ca adjunct al șefului de brigadă pentru viticultură al aceleiași ferme (1969-1970), șef de brigadă pentru viticultură și horticultură (1970-1973), agronom pentru culturile pe termen lung, agronom-șef al Fermei (1973-1976). Este trecut apoi pe funcții politice ca secretar al Comitetului de Partid al Fermei de Stat din Kalinin (1976-1977) și președinte al Colhozului "Patria" (1977-1998).

În anul 1998, Vladimir Karauș este numit prim-vicepreședinte al Administrației de Stat al raionului Camenca, șef al administrației agriculturii din acest raion. După demisia din funcție a lui Valerian Runkovski la data de 20 iunie 2008, Karauș a fost numit în funcția de șef al Administrației de Stat al raionului Camenca [1].

Vladimir Karauș a fost decorat cu următoarele distincții: Medalia "Pentru muncă susținută" (1981), Medalia "Pentru muncă susținută" (2001), medalii aniversare etc. A primit titlul onorific de “Muncitor fruntaș al RMN” (2004).

Vladimir Karauș este căsătorit și are doi fii și trei nepoți.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „OlviaPress, 20 iunie 2008 - ПРЕЗИДЕНТ НАЗНАЧИЛ НОВОГО ГЛАВУ ГОСАДМИНИСТРАЦИИ КАМЕНСКОГО РАЙОНА. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]