Vizireni, Buzău

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Vizireni)
Pagina „Moșiești, Buzău” trimite aici. Pentru satul cu numele de Moșești vedeți Moșești, Buzău.
Vizireni
—  sat  —
Vizireni se află în România
Vizireni
Vizireni
Vizireni (România)
Localizarea satului pe harta României
Vizireni se află în Județul Buzău
Vizireni
Vizireni
Vizireni (Județul Buzău)
Localizarea satului pe harta județului Buzău
Coordonate: 45°2′58″N 27°11′48″E ({{PAGENAME}}) / 45.04944°N 27.19667°E

Țară România
Județ Buzău
ComunăC.A. Rosetti

Numit dupăViziru

Altitudine47 m.d.m.

Populație (2021)
 - Total413 locuitori

Fus orarUTC+2
Cod poștal127126

Prezență online

Vizireni (în trecut, și Moșiești) este un sat în comuna C.A. Rosetti din județul Buzău, Muntenia, România. Se află în partea de sud-est a județului din zona de câmpie.

Satul și-a luat numele de la satul Viziru, de unde provin locuitorii care l-au fondat. La sfârșitul secolului al XIX-lea, Vizireni făcea parte din comuna Surdila-Greci din județul Brăila și avea 346 de locuitori.[1] În 1968, satul a fost transferat comunei C.A. Rosetti din județul Buzău. Actual este dotat cu 1 grădiniță , 1 școală cu clasele l -lV. O biserică , o stație peco pe DN ce unește buzău cu Brăila.Sat agricultor și fermier , principală activitate fiind crescut animalelor și agricultură . Având peste 350 capete de vaci , 1000 oi , și 40 cai. În trecut funcționau o moară de grâu și CAP - ul care ulterior a fost demontat de către locuitori localități. Ref. Sterian P Dumitru (Pacalici) paznic al vechiului CAP - " satul acesta nu va muri de foame atata timp cât agricultura funcționează și oameni își vor munci pământurile . "

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Lahovari, George Ioan (). „Viziereni (Moșiești)” (PDF). Marele Dicționar Geografic al Romîniei. 5. București: Stab. grafic J. V. Socecu. p. 751.