Vivre

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Vivre
TipCompanie publică
GenRetailer online home & deco
FondatăBucurești, România
(2012)
Fondator(i)România Monica Cadogan
Zona deservităEuropa
Oameni cheieCalin Fusu (CEO)
IndustrieComerț
Angajați350
Prezență online
vivre.ro

Vivre este o companie din România care se ocupă cu vânzarea online de mobilă și decorațiuni. Compania a devenit cel mai important e-commerce din industria home & deco din Europa Centrală și de Est.

Monica Cadogan, fost CEO în cadrul companiei, a pus bazele Vivre în 2012, în urma unei investiții inițiale de 200.000 de euro. În loc să achiziționeze o nouă casă, a investit banii într-o afacere online cu mobilă și decorațiuni.[1] În 2019, compania avea o ofertă de 60.000 de produse, aproximativ 350 de angajați și înregistrase o creștere cu 42% a cifrei de afaceri față de anul 2018[2]. În 2020, Vivre a ajuns la 4.000.000 de comenzi livrate cu succes.

Vivre are vânzări în 9 țări din centrul și estul Europei: România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia[3], Slovenia, Cehia, Croația, Polonia și Grecia[4]. Angajații companiei sunt specialiști în achiziții, tehnologie, marketing, customer service, personal administrativ și logistic.

În martie 2023 compania a intrat în insolvență, după ce procedura concordatului preventiv încercată anterior a eșuat, planul de reorganizare nefiind aprobat de creditori.[5]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Imbrea, Andra (). „Monica Cadogan, investitor Imperiul Leilor, despre începuturile Vivre și cum a ajuns principalul retailer online home & deco”. wall-street.ro. Accesat în . 
  2. ^ „Vivre.ro sărbătorește 7 ani. De la venituri de 800 de mii de euro, la o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro”. smark.ro. . Accesat în . 
  3. ^ „Vivre.ro sărbătorește 7 ani. De la venituri de 800 de mii de euro, la o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro”. smark.ro. . Accesat în . 
  4. ^ „Retailerul online home &deco Vivre intră pe piața din Grecia”. profit.ro. . Accesat în . 
  5. ^ Tibi Oprea. „Vivre Deco anunţă deschiderea procedurii de insolvenţă a companiei”. ZF.ro. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]